притисни ентер »

Единствена Македонија: Џо Бајден ја губи врската со реалност и болеста сериозно му напредува, ќе ги казнува сите Македонци што се против преспанскиот договoр
Единствена Македонија: Џо Бајден ја губи врската со реалност и болеста сериозно му напредува, ќе ги казнува сите Македонци што се против преспанскиот договoр

Единствена Македонија: Џо Бајден ја губи врската со реалност и болеста сериозно му напредува, ќе ги казнува сите Македонци што се против преспанскиот договoр

Единствена Македонија изразува вчудоневиденост од новата извршна наредба на американскоот претседател Џо Бајден со која забранува влез на Македонци во САД кои се залагаат против Преспанскиот договор. Новата извршна наредба на Бајден покажува дека американскиот претседател ја губи врската со реалност и дека болеста сериозно му напредува. Се поставува

Декретот на Бајден, заканите за „Преспанскиот“ и македонската нација – пишува Свето Тоевски

Декретот на Бајден, заканите за „Преспанскиот“ и македонската нација – пишува Свето Тоевски

Претседателот на САД Џо Бајден со своја „извршна наредба“ ги стави на црна листа сите кои работат против Преспанскиот и Охридскиот договор. Или, како што стои во неговата директива: ќе има санкции за сите оние кои што „ги загрозуваат меѓународните напори за стабилизација на Западен Балкан“, „кои се одговорни, или се вклучени, директно или индиректно,

“Да се раскинат ДОГОВОРИТЕ СО ГРЦИЈА И БУГАРИЈА!“

“Да се раскинат ДОГОВОРИТЕ СО ГРЦИЈА И БУГАРИЈА!“

Професорката Наташа Котлар денеска на предупредувачкиот протест, односно блокада во Скопје, која ја организира ВМРО-ДПМНЕ изјави дека со Договорот со Бугарија, соседот го оспорува македонскиот народ и јазик. Вели дека ќе бидеме негирани и асимилирани како народ. „Со Преспанската спогодба националниот идентитет е засегнат, а со овој договор целосно

“Да се раскинат ДОГОВОРИТЕ СО ГРЦИЈА И БУГАРИЈА!“

“Да се раскинат ДОГОВОРИТЕ СО ГРЦИЈА И БУГАРИЈА!“

Професорката Наташа Котлар денеска на предупредувачкиот протест, односно блокада во Скопје, која ја организира ВМРО-ДПМНЕ изјави дека со Договорот со Бугарија, соседот го оспорува македонскиот народ и јазик. Вели дека ќе бидеме негирани и асимилирани како народ. „Со Преспанската спогодба националниот идентитет е засегнат, а со овој договор целосно

КОТЛАР НА БЛОКАДИТЕ: Двата договора да бидат раскинати, македонскиот народ да си ги врати историјата, јазикот и културата!

КОТЛАР НА БЛОКАДИТЕ: Двата договора да бидат раскинати, македонскиот народ да си ги врати историјата, јазикот и културата!

Наташа Котлар Трајкова на денешниот протест „ Доста е! Излези за Македонија“ зборуваше за македонскиот идентитет кој има големо значање и посочи дека со Бугарскиот Договор се засегнуваат моменти од македонската национална култура. -Денеска сме собрани народно и опозициски во одбрана на она што претставува македонски идентитет бидејќи ова многу често

Трета балканска војна?, прашува професорка од протестот на ВМРО-ДПМНЕ

Трета балканска војна?, прашува професорка од протестот на ВМРО-ДПМНЕ

Професорката Наташа Котлар на денешниот протесто организиран од ВМРО-ДПМНЕ изјави дека со Договорот со Бугарија, соседот го оспорува македонскиот народ и јазик. Таа додава дека ќе бидеме негирани и асимилирани како народ. „Со Преспанската спогодба националниот идентитет е засегнат, а со овој договор целосно ќе бидеме по мерка на нашите европски соседи,

Котлар: Преспанскиот и Бугарскиот Договор веднаш треба да бидат раскинати, а македонскиот народ да си ја врати својата историја, јазик и култура

Котлар: Преспанскиот и Бугарскиот Договор веднаш треба да бидат раскинати, а македонскиот народ да си ја врати својата историја, јазик и култура

Наташа Котлар Трајкова на денешниот протест „ Доста е! Излези за Македонија“ зборуваше за македонскиот идентитет кој има големо значање и посочи дека со Бугарскиот Договор се засегнуваат моменти од македонската национална култура. -Денеска сме собрани народно и опозициски во одбрана на она што претставува македонски идентитет бидејќи ова многу често

Котлар повика Договорите со Грција и Бугарија да се раскинат

Котлар повика Договорите со Грција и Бугарија да се раскинат

Професорката Наташа Котлар денеска на предупредувачкиот протест, односно блокада во Скопје, која ја организира ВМРО-ДПМНЕ изјави дека со Договорот со Бугарија, соседот го оспорува македонскиот народ и јазик.  В ели дека ќе бидеме негирани и асимилирани како народ. „Со Преспанската спогодба националниот идентитет е засегнат, а со овој договор целосно

Котлар: Преспанскиот и Бугарскиот Договор веднаш треба да бидат раскинати, а македонскиот народ да си ја врати својата историја, јазик и култура

Котлар: Преспанскиот и Бугарскиот Договор веднаш треба да бидат раскинати, а македонскиот народ да си ја врати својата историја, јазик и култура

Котлар: Преспанскиот и Бугарскиот Договор веднаш треба да бидат раскинати, а македонскиот народ да си ја врати својата историја, јазик и култура Наташа Котлар Трајкова на денешниот протест „ Доста е! Излези за Македонија“ зборуваше за македонскиот идентитет кој има големо значање и посочи дека со Бугарскиот Договор се засегнуваат моменти од македонската