притисни ентер »

Багерите стигнаа, а граѓаните закажаа протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“
Багерите стигнаа, а граѓаните закажаа протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Багерите стигнаа, а граѓаните закажаа протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин, на местото на теренот за кошарка, ќе никне детска градинка, откако таму пред неколку години беше изграден угостителски објект. Револитирани од ваквата одлука, родителите и учениците утре во 12 часот, ќе одржат мирен протест, со цел да изразат незадволство поради изградба

Багерите стигнаа, а граѓаните закажаа протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Багерите стигнаа, а граѓаните закажаа протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин, на местото на теренот за кошарка, ќе никне детска градинка, откако таму пред неколку години беше изграден угостителски објект. Револитирани од ваквата одлука, родителите и учениците утре во 12 часот, ќе одржат мирен протест, со цел да изразат незадволство поради изградба

Багерите веќе се во дворот: Утре протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Багерите веќе се во дворот: Утре протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин, на местото на теренот за кошарка, ќе никне детска градинка, откако таму пред неколку години беше изграден угостителски објект. Револитирани од ваквата одлука, родителите и учениците утре во 12 часот , ќе одржат мирен протест, со цел да изразат незадволство поради изградба

НЕ CAKAМЕ ДЕЦATA ДА НИ РАСТАТ НА ГPAДИЛИШTE: Најавен пpoтecт пpoтив изгpaдба на нова градинка во школскиот двop на „Блаже Конески“

НЕ CAKAМЕ ДЕЦATA ДА НИ РАСТАТ НА ГPAДИЛИШTE: Најавен пpoтecт пpoтив изгpaдба на нова градинка во школскиот двop на „Блаже Конески“

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин, на местото на теренот за кошарка, ќе никне детска градинка, откако таму пред неколку години беше изграден угостителски објект. Револитиpaни од ваквата одлука, родителите и учениците утре во 12 часот, ќе одржат мирен пpoтест, со цел да изразат незадволство поради изградба

Мичуринци на протест против изградба на градинка во дворот на ООУ „Блаже Конески“

Мичуринци на протест против изградба на градинка во дворот на ООУ „Блаже Конески“

Родителите и учениците од ООУ „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин утре од 12 часот ќе излезат на мирен протест против изградба на детска градинка на местото на отвореното игралиште во училишниот двор. „Тоа игралиште е место за спорт и рекреација на голем дел од населението на Мичурин и Острово. Со изградба на градинка на местото на игралиштето,

Граѓаните утре ќе протестираат за да го спасат теренчето во училиштето „Блаже Конески“

Граѓаните утре ќе протестираат за да го спасат теренчето во училиштето „Блаже Конески“

На 9 ноември, сабота, во 12 часот, ќе се одржи мирен протест на родителите и учениците од ООУ „Блаже Конески“, општина Аеродром, Скопје, со цел да им порачаме на одговорните лица дека нема да дозволиме изградба на градинка во дворот на училиштето, се вели на фејсбук-страницата „ Да го спасиме теренчето во ООУ Блаже Конески, Општина Аеродром“ . Според

Аеродромци утре на протест: Теренот не го даваме!

Аеродромци утре на протест: Теренот не го даваме!

Аеродромци утре на протест: Теренот не го даваме! Единственото спортско игралиште во основното училиште „Блаже Конески” ќе се урива за да се изгради детска градинка. Граѓани, родители, деца апелираат до градоначалникот на општина Аеродром Златко Марин да не го уништува ова игралиште, а за градинка да бара друга локација. Токму затоа, утре во 12 часот

На местото на спортско игралиште ќе никне градинка, родителите утре на протест

На местото на спортско игралиште ќе никне градинка, родителите утре на протест

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин ќе никне и детска градинка, откако таму пред неколку години беше изграден угостителски објект. Револитирани од ваквата одлука,  родителите и учениците утре во 12 часот, ќе  одржат  мирен протест,  со цел да  изразат   незадволство поради изградба на градинка во дворот на училиштето,

Утре излегуваат на протест: Родители против изградба на градинка на местото на спортско игралиште во “Блаже Коневски“

Утре излегуваат на протест: Родители против изградба на градинка на местото на спортско игралиште во “Блаже Коневски“

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин ќе никне и детска градинка, откако таму пред неколку години беше изграден угостителски објект. Револитирани од ваквата одлука,  родителите и учениците утре во 12 часот, ќе  одржат  мирен протест,  со цел да  изразат   незадволство поради изградба на градинка во дворот на училиштето,

На детското игралиште во училиштето „Блаже Конески“ ќе никне градинка

На детското игралиште во училиштето „Блаже Конески“ ќе никне градинка

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин ќе никне и детска градинка, откако таму пред неколку години беше изграден угостителски објект. Родителите реагираат дека со изградбата на градинката целосно ќе се затвори дворот на училиштето, и децата ќе немаат простор за играње. – Ова е единствено игралиште во дворот, откако