притисни ентер »

Google почнува да ни го зема и отпечатокот од прст
Google почнува да ни го зема и отпечатокот од прст

Google почнува да ни го зема и отпечатокот од прст

Во денешно време, речиси сите паметни телефони доаѓаат со скенер за отпечатоци. Уреди без ваков сензор сè уште се појавуваат, но ова се ретки модели. Технологијата има потенцијал за многу поширока примена отколку што е случај во моментов. Во повеќето случаи, скенерите за отпечатоци се користат за отклучување на уредот. Понекогаш можат да се користат

Google ги отстранува лозинките за 1,7 милијарди Android корисници

Google ги отстранува лозинките за 1,7 милијарди Android корисници

Microsoft најави дека ги укинува лозинките за корисниците на Microsoft, а истата информација доаѓа и од Google. Над 1,7 милијарди Android корисници наскоро нема да ги внесуваат комплицираните лозинки, туку „нови безбедносни технологии“. "Google со радост најавува дека идентитетот ќе биде потврден користејќи отпечаток од прст или примерок за заклучување

Google ги укинува лозинките за Android

Google ги укинува лозинките за Android

И Microsoft и Google ги укинуваат лозинките... Со цел да ги избегнеме комплицираните лозинки, Android и Microsoft корисниците веќе нема да мора да внесуваат лозинка за најава. Се уште нема информации за каков тип на технологија се работи, но дефинитивно ќе биде или сензор за отпечаток од прст или сензор за препознавање на лице.

Збогум, лозинки!

Збогум, лозинки!

Во одредени услуги на „Гугл“ на оперативниот систем „Андроид“ ќе можеме да влегуваме користејќи го пребарувачот „Хром“ и отпечаток од прст наместо со лозинка. Новата функција засега е достапна само за одредени модели на паметни телефони, но во текот на следните неколку дена би требало да стане достапна за сите смартфони што имаат оперативен систем

Новата опција на Google им дозволува на корисниците да заборават дел од лозинките засекогаш!

Новата опција на Google им дозволува на корисниците да заборават дел од лозинките засекогаш!

Почнувајќи од денес, Google додаде нова и корисна функција за Android корисниците... Почнувајќи со Pixel уредите, сопствениците ќе може да го потврдат својот идентитет преку Google сервиси  користејќи отпечатоци наместо лозинка. Додека Pxixel уредите ќе бидат први кои ќе ја добијат оваа функција, наскоро ќе биде достапна и за останатите Android уреди

Отпечаток наместо лозинка за Android

Отпечаток наместо лозинка за Android

Денес, скоро сите паметни телефони доаѓаат со скенер за отпечатоци. Уреди без сензор за отпечатоци сè уште се појавуваат, но овие се ретки модели. Технологијата има потенцијал за многу поширока примена отколку што е случај во моментов. Во повеќето случаи, скенери за отпечатоци се користат за отклучување на уредот. Понекогаш тие можат да се користат