притисни ентер »

Детектор: Две третини од граѓани не можат да си ги покријат месечните трошоци со платата
Детектор: Две третини од граѓани не можат да си ги покријат месечните трошоци со платата

Детектор: Две третини од граѓани не можат да си ги покријат месечните трошоци со платата

Embedded video for Детектор: Две третини од граѓани не можат да си ги покријат месечните трошоци со платата Речиси две третини од граѓаните не можат да ги покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. На прашањето

Анкета: Докторите и медицинскиот персонал, приеоритет за зголемување на платите

Анкета: Докторите и медицинскиот персонал, приеоритет за зголемување на платите

Кога станува збор за зголемување на платите во јавниот сектор, граѓаните сметаат дека приоритет треба да бидат докторите и медицинскиот персонал. Според анкетата на Детектор, околу 39 проценти од анкетираните рекле дека здравството треба да биде приоритет кога се зголемуваат платите во јавниот сектор. 19,4 проценти се определиле за образованието, 6,8

Граѓаните сметаат дека докторите и медицинскиот персонал се приоритет за зголемување на платите

Граѓаните сметаат дека докторите и медицинскиот персонал се приоритет за зголемување на платите

Кога станува збор за зголемување на платите во јавниот сектор, граѓаните сметаат дека приоритет треба да бидат докторите и медицинскиот персонал, покажува последната анкета на Детектор направена од Институтот за политички истражувања Скопје Според неа околу 39 проценти од анкетираните рекле дека здравството треба да биде приоритет кога се зголемуваат

Детектор анкета: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Детектор анкета: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

50 Споделувања Share Tweet Меѓу 500 и 600 евра му требаат на едно просечно семејство за да го преживее месецот, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Со последното истражување речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи не и се доволни за да ги покријат сите трошоци во

АНКЕТА: 33,5 отсто од Македонците велат дека живееле подобро пред 5 години, а 23,7 пак оти сега откако дојде „живот за сите“

АНКЕТА: 33,5 отсто од Македонците велат дека живееле подобро пред 5 години, а 23,7 пак оти сега откако дојде „живот за сите“

Околу две третини од граѓаните во Македонија не можат да ги покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Како што објави ТВ Сител, на прашањето дали живеат подобро сега, или пред 5 години, 33,5% од граѓаните велат

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред пет години отколку денес

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред пет години отколку денес

Речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите примања,покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи не и се доволни за да ги покријат сите трошоци во

Анкета на Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Анкета на Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи не и се доволни за да ги покријат сите трошоци во

Детектор анкета: За да го преживее месецот на едно четиричлено семејство му требаат од 30 до 35.000 денари

Детектор анкета: За да го преживее месецот на едно четиричлено семејство му требаат од 30 до 35.000 денари

Меѓу 500 и 600 евра му требаат на едно просечно семејство за да го преживее месецот, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 38,5% од анкетираните граѓани сметаат дека за да се задоволат основните месечни потреби на едно семејство од 4 члена,

Детектор: Граѓаните сметаат дека докторите треба да бидат приоритет за зголемување на платите

Детектор: Граѓаните сметаат дека докторите треба да бидат приоритет за зголемување на платите

Докторите и медицинскиот персонал треба да бидат приоритет кога станува збор за зголемување на платите во јавниот сектор, односно во оние институции кои се финансираат со парите на граѓаните. Дури 39% од анкетираните рекле дека здравството треба да биде приоритет кога се зголемуваат платите во јавниот сектор. 19,4% се определиле за образованието, 6,8%