притисни ентер »

Апликацијата на Facebook за Android наскоро добива Dark Mode
Апликацијата на Facebook за Android наскоро добива Dark Mode

Апликацијата на Facebook за Android наскоро добива Dark Mode

Facebook во март оваа година овозможи Dark Mode за својата Messenger апликација, а сега истата опција ќе биде достапна и за главната компаниска апликација за Android. Социјалната мрежа веќе започна да работи на Dark Mode за Watch, но Џејн Вонг – која претходно откри некои функции во развојот на Facebook и Instagram – посочува дека компанијата започнала

Facebook подготвува темен режим за својата Android апликација

Facebook подготвува темен режим за својата Android апликација

Неодамна, Facebook додаде мрачен режим на апликацијата Messenger, а изгледа дека наскоро таа ќе биде достапна и во главната апликација на социјалната мрежа за Android. За ова дознаваме од Џејн Вонг, која сподели скриншот од програмата во делумно темен режим. Од него можеме да видиме дека развојот е сè уште во рана фаза и не е подготвен за јавно тестирање