притисни ентер »

DASH диета, здраво решение за вишокот на килограми добиени за време на празниците
DASH диета, здраво решение за вишокот на килограми добиени за време на празниците

DASH диета, здраво решение за вишокот на килограми добиени за време на празниците

Празниците се зад нас но, тешката храна остави последици кои не иритираат, а против кои многу тешко се бориме. Меѓутоа, постои начин здраво и ефикасно да се ослободиме од вишокот на килограми. Решението е DASH диетата (Dietary Approaches to Stop Hypertension) к ои докторите ја смислиле како средство за борба против високиот крвен притисок. Менито за