притисни ентер »

Зошто Вранишковски остана без пасошот?

Зошто Вранишковски остана без пасошот?

Православната Охридска Архиепископија (ПОА) завчера обвини дека во понеделникот на граничниот премин „Меџитлија“ кај Битола, полицијата без никакво образложение му го одземала пасошот на нејзиниот поглавар Јован Вранишковски. Но од Министерството за внатрешни работи (МВР) за „ Мета “ објаснија дека пасошот е одземен поради судска забрана Вранишковски

Владиката Вранишковски остана без пасош по барање на судот

Владиката Вранишковски остана без пасош по барање на судот

Во МВР немаат информации во врска со содржината на судската одлука, само посочија дека станува збор за судска забрана од битолскиот суд. Православната Охридска Архиепископија (ПОА) тврди дека во понеделникот на граничниот премин „Меџитлија“ кај Битола, полицијата без никакво образложение му го одземала пасошот на владиката Јован Вранишковски. -На 09

На Вранишковски пасошот му бил одземен поради судска забрана да излезе од Македонија

На Вранишковски пасошот му бил одземен поради судска забрана да излезе од Македонија

Православната Охридска Архиепископија (ПОА) завчера обвини дека во понеделникот на граничниот премин „Меџитлија“ кај Битола, полицијата без никакво образложение му го одземала пасошот на нејзиниот поглавар Јован Вранишковски. Но, од Министерството за внатрешни работи (МВР) за „ Мета “ објаснија дека пасошот е одземен поради судска забрана Вранишковски

МВР му го одземало пасошот на Вранишковски

МВР му го одземало пасошот на Вранишковски

Завчера на 9ти Јули, на граничниот премин Меџитлија кај Битола, од страна на Министерството за внатрешни работи одземена му е патната исправа на српскиот егзарх Јован Вранишковски, јавува Експрес. Според групата следбеници на екс владиката на МПЦ – ОА, МВР не дало објаснување за одземање на пасошот. Според ПОА “таква дискриминација со одземање на патни

МВР му го одземало пасошот на Вранишковски

МВР му го одземало пасошот на Вранишковски

Завчера на 9ти Јули, на граничниот премин Меџитлија кај Битола, од страна на Министерството за внатрешни работи одземена му е патната исправа на српскиот егзарх Јован Вранишковски , јавува Експрес. Според групата следбеници на екс владиката на МПЦ – ОА, МВР не дало објаснување за одземање на пасошот. Според ПОА “таква дискриминација со одземање на

МВР му го одзеде пасошот на Вранишковски

МВР му го одзеде пасошот на Вранишковски

Завчера на 9ти Јули, на граничниот премин Меџитлија кај Битола, од страна на Министерството за внатрешни работи одземена му е патната исправа на српскиот егзарх Јован Вранишковски. Според групата следбеници на екс владиката на МПЦ – ОА, МВР не дало објаснување за одземање на пасошот. Според ПОА “таква дискриминација со одземање на патни исправи без

Полицијата му го одзеде пасошот на Вранишковски

Полицијата му го одзеде пасошот на Вранишковски

Полицијата му го одзела пасошот на српскиот владика Јован Вранишковски во обид да ја помине македонско-грчката граница на граничниот премин Меџитлија. Неговата ПОА соопшти дека настанот се случил на 9 јули на граничниот премин Меџитлија кај Битола, тврдејќи декабез никакво образложение, од страна на Министерството за внатрешни работи му бил одземе

ЗАЕВ МУ ГО СВРТЕ ГРБОТ НА ВРАНИШКОВСКИ: Владата му го одзела пасошот на Вранишковски на граничниот премин Меџитлија!

ЗАЕВ МУ ГО СВРТЕ ГРБОТ НА ВРАНИШКОВСКИ: Владата му го одзела пасошот на Вранишковски на граничниот премин Меџитлија!

Завчера на 9ти Јули, на граничниот премин Меџитлија кај Битола, од страна на Министерството за внатрешни работи одземена му е патната исправа на српскиот егзарх Јован Вранишковски, пренесе „Експрес.мк“ Според групата следбеници на екс владиката на МПЦ – ОА, МВР не дало објаснување за одземање на пасошот. Според ПОА “таква дискриминација со одземање

Владата му го одзела пасошот на Вранишковски

Владата му го одзела пасошот на Вранишковски

Завчера на 9ти Јули, на граничниот премин Меџитлија кај Битола, од страна на Министерството за внатрешни работи одземена му е патната исправа на српскиот егзарх Јован Вранишковски. Според групата следбеници на екс владиката на МПЦ – ОА, МВР не дало објаснување за одземање на пасошот. Според ПОА “таква дискриминација со одземање на патни исправи без