притисни ентер »

С. Македонија-Грција прегратка на смртта (5)
С. Македонија-Грција прегратка на смртта (5)

С. Македонија-Грција прегратка на смртта (5)

Нормално е да се наметне прашањето-кој е Иван Савидис. Роден е 1959 година во Грузија (веројатно во тнр. Елиники пондики), важи за кавкаски грк, чие семејство побегнало во периодот на Првата светска војна од турските територии, во СССР и Грузија. Од рана младост се занимава со тутун, а еминентниот “Форбс” го сместува на 30-то место на најбогатите луѓе