притисни ентер »

Дина Јашари ја доби наградата “Mилан Младеновиќ”
Дина Јашари ја доби наградата “Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари ја доби наградата “Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари, со песната „Дома“ ја освои наградата „Милан Младеновиќ“ 2022, која ја додеува Донацијата „Милан Младеновиќ“ за најдобра песна во регионот. Одлуката Дина да го понесе ова признание ја донесе регионалното стручно жири, кое оваа година го сочинуваат Миле Кекин (Хрватска), Соња Лончар (Србија), Матјаж Манчек (Словенија), Едо Плованиќ (Хрватска)

Дина Јашари ја доби наградата „Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари ја доби наградата „Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари, со песната „Дома“ ја освои наградата „Милан Младеновиќ“ 2022, за најдобра песна во регионот. Наградата ја доделува Фондацијата „Милан Младеновиќ“, иманувана во чест на легендарниот белградски и југословенски рок музичар и фронтмен на групата Екатарина Велика. Одлуката Дина да го понесе ова признание ја донесе регионалното стручно жири,

Дина Јашари ја освои наградата на фондација „Милан Мленовиќ“

Дина Јашари ја освои наградата на фондација „Милан Мленовиќ“

Дина Јашари, со песната „Дома" ја освои наградата „Милан Младеновиќ" 2022, за најдобра песна во регионот. Наградата ја доделува Фондацијата „Милан Младеновиќ", иманувана во чест на легендарниот белградски и југословенски рок музичар и фронтмен на групата Екатарина Велика. Дина Јашари, со песната „Дома" ја освои наградата „Милан Младеновиќ" 2022, за

Дина Јашари ја доби регионалната музичка награда „Милан Младеновиќ“

Дина Јашари ја доби регионалната музичка награда „Милан Младеновиќ“

Дина Јашари, младата македонска кантавторка добитник е на наградата „Милан Младеновиќ“ која се доделува во чест на фронтменот на групата „Екатерина Велика“. Доделувањето на наградата се одржа вчеравечер во Белград, на натпреварот во организација на Фондацијата „Милан Милановиќ“. Песната на Дина, „Дома“ освои најмногу гласови од стручното жири. На примањето

Суперталентираната Дина Јашари, со песната „Дома“ ја освои наградата „Милан Младеновиќ“ за 2022 година

Суперталентираната Дина Јашари, со песната „Дома“ ја освои наградата „Милан Младеновиќ“ за 2022 година

Скопје, 22. септември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Младата и суперталентирана Дина Јашари, со песната „Дома“ ја освои наградата „Милан Младеновиќ“ 2022, која ја додеува Донацијата „Милан Младеновиќ“ за најдобра песна во регионот. Одлуката Дина да го понесе ова признание ја донесе регионалното стручно жири, кое оваа година беше во состав: Миле Кекин (Хрватска),

Дина Јашари ја доби регионалната музичка награда „Милан Младеновиќ“

Дина Јашари ја доби регионалната музичка награда „Милан Младеновиќ“

Дина Јашари, младата македонска кантавторка добитник е на наградата „Милан Младеновиќ“ која се доделува во чест на фронтменот на групата „Екатерина Велика“. Доделувањето на наградата се одржа вчеравечер во Белград, на натпреварот во организација на Фондацијата „Милан Милановиќ“. Песната на Дина, „Дома“ освои најмногу гласови од стручното жири. На примањето

Дина Јашари ја доби регионалната музичка награда „Милан Младеновиќ“

Дина Јашари ја доби регионалната музичка награда „Милан Младеновиќ“

Дина Јашари, младата македонска кантавторка добитник е на наградата „Милан Младеновиќ“ која се доделува во чест на фронтменот на групата „Екатерина Велика“. Доделувањето на наградата се одржа вчеравечер во Белград, на натпреварот во организација на Фондацијата „Милан Милановиќ“. Песната на Дина, „Дома“ освои најмногу гласови од стручното жири. На примањето

Дина Јашари ја доби наградата “Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари ја доби наградата “Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари, со песната „Дома” ја освои наградата „Милан Младеновиќ” 2022, која ја доделува Фондацијата „Милан Младеновиќ” за најдобра песна во регионот. Одлуката Дина да го понесе ова признание ја донесе регионалното стручно жири, кое оваа година го сочинуваат Миле Кекин (Хрватска), Соња Лончар (Србија), Матјаж Манчек (Словенија), Едо Плованиќ (Хрватска)

Дина Јашари ја доби наградата „Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари ја доби наградата „Mилан Младеновиќ”

Дина Јашари, со песната „Дома“ ја освои наградата „Милан Младеновиќ“ 2022, за најдобра песна во регионот.  Наградата ја доделува Фондацијата „Милан Младеновиќ“, иманувана во чест на легендарниот белградски и југословенски рок музичар и фронтмен на групата Екатарина Велика.

Дина Јашари е добитничка на музичката награда „Милан Младеновиќ

Дина Јашари е добитничка на музичката награда „Милан Младеновиќ

Младата македонска музичарка Дина Јашари со песната „Дома“ е најновиот, четврти лауреат на музичката награда „Милан Младеновиќ“, чиешто доделување се одржа во средата на 21-ви септември во Белград. Видно возбудена Јашари однапред се извини што зборува на македонски јазик, бидејќи не зборува доволно добро српски. „Навистина останав без зборови. Ви благодарам