притисни ентер »

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни
Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

САД – Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во „Зборникот“ на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во „Зборникот” на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите што

АНКСИОЗНОСТ, ДЕПРЕСИЈА И ХИПЕРАКТИВНОСТ Последици кај децата чии мајки во бременост консумирале канабис

АНКСИОЗНОСТ, ДЕПРЕСИЈА И ХИПЕРАКТИВНОСТ Последици кај децата чии мајки во бременост консумирале канабис

Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во зборникот на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите што директно

Користењето канабис за време на бременоста може да предизвика предвремено породување

Користењето канабис за време на бременоста може да предизвика предвремено породување

Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во „Зборникот“ на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите што

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во „Зборникот” на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите што

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во „Зборникот“ на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите што

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во „Зборникот“ на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите што

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

Бебињата на мајките кои земале канабис може да бидат агресивни и хиперактивни

– Истражување што опфатило 322 бебиња и нивните мајки, објавено во „Зборникот“ на Националната академија на науките на САД, посочува дека сè поголем број бремени жени гледаат на канабисот како алтернатива за ублажување на гадењето и болките. Така, проучувањето на овој тренд е од витално значење, смета проф. Јасмин Л. Хард. Трудот е еден од првите што

Децата на мајките кои консумирале канабис може да бидат анксиозни, агресивни и хиперактивни

Децата на мајките кои консумирале канабис може да бидат анксиозни, агресивни и хиперактивни

Децата кои биле изложени на канабис во утробата на нивната мајка имаат поголема веројатност да страдаат од анксиозност и да покажуваат знаци на агресија и хиперактивност. Истражувањето опфатило 322 бебиња и нивните мајки, а објавено е во Зборникот на Националната академија на науките на Соединетите Американски Држави. Сè поголем број бремени жени гледаат