притисни ентер »

Nissan со први нарачки за Ariya – очекува над 100.000 резервации за првите месеци
Nissan со први нарачки за Ariya – очекува над 100.000 резервации за првите месеци

Nissan со први нарачки за Ariya – очекува над 100.000 резервации за првите месеци

Минатата година Nissan го претстави моделот Ariya кој иако требаше да започне да се произведува минатото лето, поради коронавирусот и недостатокот на чипови, производството беше одложено за кон крајот на ова лето. Јапонскиот производител сега објави дека започна со прибирање на нарачки на јапонскиот пазар за овој модел. Со нарачката всушност се резервира