притисни ентер »

Димитрова Бобевски: Горди сме на освоените награди на театарскиот поетски фестивал во Бугарија, со членовите на „Словото“ ќе освојуваме нови
Димитрова Бобевски: Горди сме на освоените награди на театарскиот поетски фестивал во Бугарија, со членовите на „Словото“ ќе освојуваме нови

Димитрова Бобевски: Горди сме на освоените награди на театарскиот поетски фестивал во Бугарија, со членовите на „Словото“ ќе освојуваме нови

Говорејќи за се она што ја сочинува љубовта и изведувајќи многу музички и танцови кореографии, рапувајќи и прикажувајќи пантомима, во Перформансот „Душата ми петунии возлудени“ младите талентирани ученици, актери на Драмското студио „Словото“, ги освоија петте најзначајни награди на Меѓународниот Поетичен фестивал „Борба и Обич“ што се одржа во градот

„Литературни искри“ Гостивар: Поетско Гран При за Димитар Арнаудов

„Литературни искри“ Гостивар: Поетско Гран При за Димитар Арнаудов

Денес во Гостивар се одржа шестиот по ред Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“.  На манифестацијата со свои стихови се претставија петнаесетина поети финалисти, а настанот беше заокружен со доделување на фестивалските награди. Гран При годинава доби Димитар Арнаудов од Стојаково, Гевгелија. Првото место и припадна на Спасија Бежановска

Во Гостивар блеснаа поетските искри – Гран При за Димитар Арнаудов, најдобар странски автор Мањола Брајах

Во Гостивар блеснаа поетските искри – Гран При за Димитар Арнаудов, најдобар странски автор Мањола Брајах

Шестиот по ред Интернационален поетски фестивал „Литературни искри“ , кој денес се одржа во Центарот за култура „АСНОМ“ во Гостивар донесе уживање за љубителите на поезијата и пишаниот збор. На манифестацијата со свои стихови се претставија поетите финалисти, а настанот беше заокружен со доделување на фестивалските награди. Фестивалот започна со минута

Прво место на „Литературни искри“ во Гостивар за охриѓанката Спасија Бежановска

Прво место на „Литературни искри“ во Гостивар за охриѓанката Спасија Бежановска

Гостивар/Охрид, 24. мај 2019 (ОХРИДПРЕС) – Денес во Гостивар се одржа шестиот по ред Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“, манифестација на која со свои стихови се претставија петнаесетина поети финалисти, а настанот беше заокружен со доделување на фестивалските награди. Гран При годинава доби Димитар Арнаудов од Стојаково, Гевгелија. Првото

„Литературни искри“ Гостивар: Поетско Гран при за Димитар Арнаудов

„Литературни искри“ Гостивар: Поетско Гран при за Димитар Арнаудов

Димитар Арнаудов е добитник на годишнашното шесто по ред издание на Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“. На манифестацијата што се одржа во ценатрот за култура АСНОМ, покрај доделувањето на наградите со свои стихови се претставија петнаесетина поети финалисти. Гостивар, 24 мај 2019 (МИА) – Димитар Арнаудов е добитник на годишнашното шесто

„Литературни искри“ Гостивар: Поетско Гран при за Димитар Арнаудов

„Литературни искри“ Гостивар: Поетско Гран при за Димитар Арнаудов

Димитар Арнаудов е добитник на годишнашното шесто по ред издание на Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“.  На манифестацијата што се одржа во ценатрот за култура АСНОМ, покрај доделувањето на наградите со свои стихови се претставија петнаесетина поети финалисти. Покрај Димитар Арнаудов од гевгелиско Стојаково, стручното жири ги додели и

Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“ во Гостивар

Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“ во Гостивар

Во Гостивар, на 24 мај, в петок, ќе се одржи шестото издание на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“. Како што информираат организаторите, се прават последните подготовки за манифестацијата, со која Гостивар го слави ликот и делото на сесловенските просветители браќата Кирил и Методиј. „На фестивалот со свои стихови ќе блесат петнаесетина

Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“ во Гостивар

Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“ во Гостивар

Во Гостивар, на 24 мај, в петок, ќе се одржи шестото издание на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“. Како што информираат организаторите, се прават последните подготовки за манифестацијата, со која Гостивар го слави ликот и делото на сесловенските просветители браќата Кирил и Методиј. „На фестивалот со свои стихови ќе блесат петнаесетина