притисни ентер »

На која осовина да го ставите подобриот пар гуми – напред или назад?
На која осовина да го ставите подобриот пар гуми – напред или назад?

На која осовина да го ставите подобриот пар гуми – напред или назад?

Одговорот може да ве изненади. Понекогаш ќе замениме само еден пар гуми, а дури и да не го правиме тоа, гумите на погонските тркала повеќе се трошат. Кога е време за промена на гуми (летни со зимски), што да се прави со двата пара гуми, од кои едниот е повеќе истрошен? На која осовина да ги ставиме гумите со подлабока „шара“ а на која поизабените?