притисни ентер »

МАНУ роденденски се самопофали дека многу работела за доброто на Македонија
МАНУ роденденски се самопофали дека многу работела за доброто на Македонија

МАНУ роденденски се самопофали дека многу работела за доброто на Македонија

Македонските академици денеска го одбележале 52-риот роденден на МАНУ. При тоа претседателот на Академијата Таки Фити истакнал дека активностите на МАНУ во изминатата година се реализирале успешно и со планираната динамика. -Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание

МАНУ и Правниот факултет објавија Книга за академик Камбовски за неговиот 70. роденден

МАНУ и Правниот факултет објавија Книга за академик Камбовски за неговиот 70. роденден

Академијата на науките и уметностите на Северна Македонија (МАНУ), денес на одбележувањето на 52-та годишнина од основањето, ја промовираше книгата „Камбовски Liber Amicorium (Книга на пријатели)“ во чест на 70 години од животот на академик Владо Камбовски. Станува збор за заедничко издание на МАНУ и Правниот факултет „Јустинијан Први“ од Скопје. Книгата

МАНУ одбележа 52 години од основањето

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и  актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските процеси, рече претседателот на Академијата Таки Фити во освртот за изминатата година од работата на

МАНУ одбележа 52 години од основањето

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските процеси, рече претседателот на Академијата Таки Фити во освртот за изминатата година од работата на

МАНУ одбележа 52 години од основањето

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и  актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските процеси, рече претседателот на Академијата Таки Фити во освртот за изминатата година од работата на

Академиците објавиле 107 научни трудови годинава, од нив 41 се со импакт-фактор

Академиците објавиле 107 научни трудови годинава, од нив 41 се со импакт-фактор

Меѓународното признание „Блаже Конески“ им беше доделено на Марија Солецка, Марија Бежановска и Борислав Павловски, кои се заслужни за промоција на македонскиот јазик и литература во Полска, Франција и Хрватска. Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти

МАНУ одбележа 52 години од основањето

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските процеси, рече претседателот на Академијата Таки Фити во освртот за изминатата година од работата на МАНУ

МАНУ одбележа 52 години од основањето

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и  актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските процеси, рече претседателот на Академијата Таки Фити во освртот за изминатата година од работата на

МАНУ одбележа 52 години од основањето

МАНУ одбележа 52 години од основањето

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските процеси, рече претседателот на Академијата Таки Фити во освртот за изминатата година од работата на МАНУ

МАНУ одбележа 52 години од основањето со промоција на книгата за академик Владо Камбовски

МАНУ одбележа 52 години од основањето со промоција на книгата за академик Владо Камбовски

Активностите на МАНУ во изминатата година се реализираа успешно и со планираната динамика. Академијата се посвети на научноистражувачки проекти од различни области, разгледуваше и актуелни теми, а најголемо внимание им посвети на евроинтеграциските процеси, рече претседателот на Академијата Таки Фити во освртот за изминатата година од работата на МАНУ