притисни ентер »

Кавадарци – прва општина која субвенционирафизички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа
Кавадарци – прва општина која субвенционирафизички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа

Кавадарци – прва општина која субвенционирафизички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа

Општина Кавадарци е прва општина која објави јавен повик за субвенционирање на физички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа за производство на електрична енергија до 6 kW. На денешната прес конференција градоначалникот Митко Јанчев информира дека со субвенциите ќе се покрива 30% од инвестицијата, но не повеќе од 90.000

Кавадарци – прва општина која субвенционирафизички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа

Кавадарци – прва општина која субвенционирафизички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа

Општина Кавадарци е прва општина која објави јавен повик за субвенционирање на физички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа за производство на електрична енергија до 6 kW. На денешната прес конференција градоначалникот Митко Јанчев информира дека со субвенциите ќе се покрива 30% од инвестицијата, но не повеќе од 90.000

Доделени решенија на 34 општини за изградба на пристапни патишта до земјоделско земјиште

Доделени решенија на 34 општини за изградба на пристапни патишта до земјоделско земјиште

Како што информира Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, решенијата на претставниците на општините им ги врачија министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, државниот секретар Реџаил Исмаили, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Никица Бачовски и заменик-директорот

Кавадарци – прва општина која субвенционирафизички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа

Кавадарци – прва општина која субвенционирафизички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа

Општина Кавадарци е прва општина која објави јавен повик за субвенционирање на физички лица за купување и инсталирање на фото напонска електрична централа за производство на електрична енергија до 6 kW. На денешната прес конференција градоначалникот Митко Јанчев информира дека со субвенциите ќе се покрива 30% од инвестицијата, но не повеќе од 90.000

Милион денари за локалните пристапни патишта во Кавадарци

Милион денари за локалните пристапни патишта во Кавадарци

Милион денари за пробивање и тампонирање локални пристапни патишта доби општината Кавадарци, информираа попладнево од кабинетот на градоначалникот Митко Јанчев. – Денеска во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, министерот Љупчо Николовски на секретарот на Општина Кавадарци, Тодор Ефремов, му го додели решението за инфраструктурни

Милион денари за пробивање и тампонирање локални пристапни патишта во Кавадарци

Милион денари за пробивање и тампонирање локални пристапни патишта во Кавадарци

– Денеска во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, министерот Љупчо Николовски на секретарот на Општина Кавадарци, Тодор Ефремов, му го додели решението за инфраструктурни проекти за пробивање и тампонирање на локални пристапни патишта, соопштија од кабинетот на Јанчев. Оттаму појаснија дека станува збор за приспособување на патната

Милион денари за пробивање и тампонирање локални пристапни патишта во Кавадарци

Милион денари за пробивање и тампонирање локални пристапни патишта во Кавадарци

Милион денари за пробивање и тампонирање локални пристапни патишта доби општината Кавадарци, информираа попладнево од кабинетот на градоначалникот Митко Јанчев. – Денеска во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, министерот Љупчо Николовски на секретарот на Општина Кавадарци, Тодор Ефремов, му го додели решението за инфраструктурни

Доделени решенија на 34 општини за изградба на пристапни патишта до земјоделско земјиште

Доделени решенија на 34 општини за изградба на пристапни патишта до земјоделско земјиште

Денеска, во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство им беа доделени решенија за изградба на инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште на 34 општини од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2022 година. Решенијата им беа врачени на претставниците на општините од страна на министерот Љупчо

Доделени решенија на 34 општини за изградба на пристапни патишта до земјоделско земјиште

Доделени решенија на 34 општини за изградба на пристапни патишта до земјоделско земјиште

Денеска, во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство беа доделени решенија за изградба на инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште, на 34 општини од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2022 година. Решенијата им беа врачени на претставниците на општините од страна на министерот Љупчо Николовски,