притисни ентер »

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума
Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Научниците сметаат дека денешните тропски дождовни шуми во регионот Амазон се создадени по огромниот удар на астероид за кој се смета дека е одговорен за крајот на ерата на диносаурусите. Пред астероидот да го погоди полуостровот Јукатан во денешно Мексико, дождовните шуми на Јужна Америка се состоеле од значително различни растенија и не биле богати

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Научниците сметаат дека денешните тропски дождовни шуми во регионот Амазон се создадени по огромниот удар на астероид за кој се смета дека е одговорен за крајот на ерата на диносаурусите. Пред астероидот да го погоди полуостровот Јукатан во денешно Мексико, дождовните шуми на Јужна Америка се состоеле од значително различни растенија и не биле богати

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Научниците сметаат дека денешните тропски дождовни шуми во регионот Амазон се создадени по огромниот удар на астероид за кој се смета дека е одговорен за крајот на ерата на диносаурусите…. Текстот Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума е превземен од USB.mk . The post Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Астероидот кој ги уби диносаурусите ја создаде амазонската прашума

Научниците веруваат дека денешните тропски дождовни шуми во регионот Амазон се создадени по огромниот удар на астероид за кој се смета дека е одговорен за крајот на ерата на диносаурусите. Пред астероидот да го погоди полуостровот Јукатан во денешно Мексико, дождовните шуми на Јужна Америка се состоеле од значително различни растенија и не биле богати

Астероидот што ги убил диносаурусите ја создал амазонската прашума

Астероидот што ги убил диносаурусите ја создал амазонската прашума

Научниците веруваат дека денешните тропски прашуми во регионот Амазон биле создадени по ударот на астероидот за кој се смета дека е одговорен за крајот на ерата на диносаурусите. Пред астероидот да го погоди полуостровот Јукатан во денешно Мексико, прашумите на Јужна Америка се состоеле од значително различни растенија и не биле богати со разновидни

Астероидот што ги убил диносаурусите придонел за создавање на Амазонија

Астероидот што ги убил диносаурусите придонел за создавање на Амазонија

Ударот од астероидот што ги убил диносаурусите го предизвикал раѓањето на тропските прашуми на Земјата, како Амазонија, покажува ново истражување. Истражувачите анализирале фосилни остатоци од полен и листови од Колумбија за да истражат како ударот од астероидот влијаел врз тропските шуми во Јужна Америка. Било откриено дека ударот од астероидот, за