притисни ентер »

Кацин: Мораме да ја отсраниме Хрватска од листата на безбедни земји ако бројот на заразени таму е во пораст
Кацин: Мораме да ја отсраниме Хрватска од листата на безбедни земји ако бројот на заразени таму е во пораст

Кацин: Мораме да ја отсраниме Хрватска од листата на безбедни земји ако бројот на заразени таму е во пораст

Владата на Словенија ќе биде принудена да ја отстрани Хрватска од списокот на Ковид-19 безбедни држави, доколку бројот на заразени надминува 10 на 100 илјади жители, рече словенечкиот политичар Јелко Кацин. Портпаролот на словенечката влада изјави дека одлуката може да се донесе во вторник и дека тоа се очекува со оглед на движењето на кривата на коронавирус

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска од листата на безбедни земји,

Словенечка докторка: Јас би ја затворила границата со Хрватска

Словенечка докторка: Јас би ја затворила границата со Хрватска

Словенечкиот инфектолог и шеф на владината советодавна група за „Ковид-19“, Бојана Беовиќ, рече дека затворањето на границата со Хрватска за словенечки туристи е сериозно разгледано. Во разговорот за Марибор Вечер, кој го пренесува Јутарњи лист, Беовиќ изјавила дека словенечката влада се состанала синоќа на разговори околу новите мерки за подготовка

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. Тој истакна дека нема намера да им сугерира на Словенците да не патуваат во Хрватска на одмор, но ги предупредува

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска од листата на безбедни земји,

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска од листата на безбедни земји,

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија би можела да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада, Јелко Кацин. – Доколку во Хрватска бројот на заразените со коронавирус достигне десет на 100.000 граѓани, тогаш Словенија ќе биде принудена да ја избрише соседна Хрватска од листата на безбедни земји,

Словенија може да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Словенија може да ја избрише Хрватска од листата на безбедни земји

Кацин тврди дека Хрватска направила грешка бидејќи ги укинала сите ограничувања кои се однесуваат на ноќните клубови, рестораните и дискотеките, кои се посетени и од голем број словенечки туристи. Словенија уште утре би можела да ја стави Хрватска на листата со земји кои не се безбедни од зараза со Ковид-19, изјави портпаролот на словенечката Влада,