притисни ентер »

Во Филхармонија концертот „Мистична деветка“ со виолинистката Фросина Богданоска
Во Филхармонија концертот „Мистична деветка“ со виолинистката Фросина Богданоска

Во Филхармонија концертот „Мистична деветка“ со виолинистката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистика Фросина Богданоска во изведба на Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев

Богданоска: Отсекогаш ме копкало до каде можам да стигнам како солист

Богданоска: Отсекогаш ме копкало до каде можам да стигнам како солист

Македонската виолинистка Фросина Богданоска е солист во Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев, што ќе биде изведен во рамките на „Мистична деветка“ на националната Филхармонија, овој четврток, на 5 декември во 20 часот. Диригент ќе биде маестро Конрад ван Алфен од Холандија. Како некој кој подолго време живее и работи во странство

Во четврток концерт “Мистичната деветка” во Македонска филхармонија

Во четврток концерт “Мистичната деветка” во Македонска филхармонија

“Мистичната деветка” е насловен концертот кој оркестарот на Македонска филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистика Фросина Богданоска во изведба на Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи в четврток (5 декември). На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистика Фросина Богданоска во изведба на Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев. На програмата

Концерт на Филхармонија: „Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

Концерт на Филхармонија: „Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ е наслов на концертот кој Филхармонијата ќе го одржи во четврток (5 декември). На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистка Фросина Богданоска. во изведба на Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев. На програмата

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. „Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистика Фросина Богданоска во изведба на Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистика Фросина Богданоска во изведба на Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев

Во четврток концерт „Мистичната деветка“ во Филхармонија

Во четврток концерт „Мистичната деветка“ во Филхармонија

„Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј Прокофјев и Дмитри Шостакович. Публиката ќе има можност да ја чуе македонската виолинистика Фросина Богданоска во изведба на Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ со виолинстката Фросина Богданоска

Концертот „Мистична деветка“ ќе го води харизматичниот холандски диргент Конрад ван Алфен. Маестро Ван Алфен е уметнички директор и шеф-диригент на Симфонискиот оркестар во Ротердам. „Мистична деветка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи во четврток, на петти декември. На програмата се дела од двајца руски гиганти – Сергеј