притисни ентер »

МНР само констатираше дека бугарскиот конзул не смеел да биде присутен на увидот во клубот во Битола
МНР само констатираше дека бугарскиот конзул не смеел да биде присутен на увидот во клубот во Битола

МНР само констатираше дека бугарскиот конзул не смеел да биде присутен на увидот во клубот во Битола

Присуството на генералниот конзул на Република Бугарија во Македонија Димитар Иванов, за време на увидот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во просториите на културниот центар во Битола, немаше право да биде присутен, соопшти македонското Министерството за надворешни работи. Според МНР, согласно Коненцијата за конзуларни работи

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

Генералниот конзул на Република Бугарија во Република Северна Македонија, со седиште во Битола, Димитар Иванов, немал право да биде присутен за време на увидот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во просториите на Културниот центар во Битола, согласно Конвенцијата за конзуларни работи, бидејќи се работи за постапка во која се вклучени

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

Генералниот конзул на Република Бугарија во Република Северна Македонија, со седиште во Битола, Димитар Иванов, немал право да биде присутен за време на увидот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во просториите на Културниот центар во Битола, согласно Конвенцијата за конзуларни работи, бидејќи се работи за постапка во која се вклучени

МНР: Бугарскиот конзул немаше право да присуствува на увидот во „Ванчо Михајлов“

МНР: Бугарскиот конзул немаше право да присуствува на увидот во „Ванчо Михајлов“

Министерството за надворешни работи на Република Македонија го следи и нотира ангажманот преземен од страна на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КЗСД) во врска со евентуални наводи за извршена дискриминација во случајот со здружението „Иван Михајлов“ од Битола. -Цврста заложба на Министерството е сите вакви и слични примери да се

МНР: Бугарскиот конзул немаше право да присуствува на увидот во „Ванчо Михајлов“

МНР: Бугарскиот конзул немаше право да присуствува на увидот во „Ванчо Михајлов“

Министерството за надворешни работи на Република Македонија го следи и нотира ангажманот преземен од страна на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КЗСД) во врска со евентуални наводи за извршена дискриминација во случајот со здружението „Иван Михајлов“ од Битола. -Цврста заложба на Министерството е сите вакви и слични примери да се

МНР: Бугарскиот конзул немаше право да присустува на увидот на Комисијата во клубот „Ванчо Михајлов“

МНР: Бугарскиот конзул немаше право да присустува на увидот на Комисијата во клубот „Ванчо Михајлов“

Министерството за надворешни работи соопшти дека бугарскиот конзул во Македонија, Димитар Иванов немал право да присуствува во увидот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во Културниот центар во Битола „Ванчо Михајлов“. „ Што се однесува до присуството на Генералниот конзул на Република Бугарија во Република Северна Македонија, со

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

Генералниот конзул на Република Бугарија во Република Северна Македонија, со седиште во Битола, Димитар Иванов, немал право да биде присутен за време на увидот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во просториите на Културниот центар во Битола, согласно Конвенцијата за конзуларни работи, бидејќи се работи за постапка во која се вклучени

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на КСЗД

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на КСЗД

Фото: Архива Генералниот конзул на Бугарија во Македонија, со седиште во Битола, Димитар Иванов, немал право да биде присутен за време на увидот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во просториите на Културниот центар во Битола, согласно Конвенцијата за конзуларни работи, бидејќи се работи за постапка во која се вклучени две здруженија,

МНР му порача на бугарскиот конзул дека ја помешал надлежноста

МНР му порача на бугарскиот конзул дека ја помешал надлежноста

Министерството за надворешни работи на  Македонија му порача на бугарскиот конзул дека нема надлежност околу здружение на граѓани регистрирано во нашата држава туку , ако штити нечии права, тоа треба да се правата на државјаните на Бугарија, а не на Македонија. Реакцијата се однесува на присуството на бугарскиот конзул додека Комисијата за заштита

Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на Комисијата за спречување дискриминација

Генералниот конзул на Република Бугарија во Република Северна Македонија, со седиште во Битола, Димитар Иванов, немал право да биде присутен за време на увидот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во просториите на Културниот центар во Битола, согласно Конвенцијата за конзуларни работи, бидејќи се работи за постапка во која се вклучени