притисни ентер »

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата
ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

„Гарантираната цена“ која веќе се применува кај повеќе од 50 производи од пекарската, млечната и месната индустрија, од денеска ќе важи и за безалкохолните пијалаци, газираната и негазираната вода и пивото. Покрај ова, согласно вчерашната одлука на Владата, треба да се намали и профитната маржа за овошјето и зеленчукот, во малопродажба и големопродажба

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

ОД ДЕНЕСКА „ГАРАНТИРАНА ЦЕНА“ за пивото, безалкохолните пијалоци и водата

„Гарантираната цена“ која веќе се применува кај повеќе од 50 производи од пекарската, млечната и месната индустрија, од денеска ќе важи и за безалкохолните пијалаци, газираната и негазираната вода и пивото. Покрај ова, согласно вчерашната одлука на Владата, треба да се намали и профитната маржа за овошјето и зеленчукот, во малопродажба и големопродажба

Ние мислевме владина мерка, но СДСМ се пофали за намалните цени

Ние мислевме владина мерка, но СДСМ се пофали за намалните цени

„СДСМ како одговорна партија, која се грижи за граѓаните и нивниот стандард, продолжува со мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со гарантирана цена се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода и пивото“, соопшти СДСМ. „Највисоките цени на овие производи се утврдуваат

СДСМ: Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

СДСМ: Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

„СДСМ како одговорна партија, која се грижи за граѓаните и нивниот стандард, продолжува со мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со „гарантирана цена“ се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода и пивото“, соопшти СДСМ. „Највисоките цени на овие производи се утврдуваат

Безалкохолните пијалаци, водата и пивото од денеска со „гарантирана цена“

Безалкохолните пијалаци, водата и пивото од денеска со „гарантирана цена“

Покрај издвоените производи од пекарската, месната и млечната индустрија, од денеска „гарантирана цена“ ќе имаат и безалкохолните пијалаци, пивото, газираната и негазираната вода. Со новите намалувања на цените, кои важат од денеска, поевтинуваат светлото пиво и лагер-пивото, газираните и негазираните пијалаци, со исклучок на енергетските пијалаци,

Македонските граѓани во сендвич меѓу сиромаштијата и владината пропаганда

Македонските граѓани во сендвич меѓу сиромаштијата и владината пропаганда

Изјавата на вицепремиерот Битиќи го потврди она што го знаеме сите, а тоа е дека ако цените во ЕУ и другите земји галопираат, во Македонија дивеат Веројатно никој ни во сон не очекуваше вицепремиерот Битиќи разочарано да извика: „Ако храната на берзанските цени во ЕУ е зголемена за 11 отсто, овде е зголемена за 46 отсто. Тоа не е етички“. Навистина

Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

„СДСМ како одговорна партија, која се грижи за граѓаните и нивниот стандард, продолжува со мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со „гарантирана цена“ се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода и пивото“, соопшти СДСМ. „Највисоките цени на овие производи се утврдуваат

И безалкохолните пијалоци со „гарантирана цена“, се очекува намалување на цените до 30 проценти

И безалкохолните пијалоци со „гарантирана цена“, се очекува намалување на цените до 30 проценти

реклама „Гарантираната цена“ која веќе се применува кај повеќе од 50 производи од пекарската, млечната и месната индустрија, од денеска ќе важи и за безалкохолните пијалаци, газираната и негазираната вода и пивото. Покрај ова, согласно вчерашната одлука на Владата, треба да се намали и профитната маржа за овошјето и зеленчукот, во малопродажба и големопродажба

СДСМ: Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

СДСМ: Нови мерки за намалување на цените на соковите, пијалаците, овошјето и зеленчукот

„СДСМ како одговорна партија, која се грижи за граѓаните и нивниот стандард, продолжува со мерките за намалување на цените на прехранбените производи. Списокот на производи со „гарантирана цена“ се проширува со безалкохолните пијалаци, соковите, газираната и негазираната вода и пивото“, соопшти СДСМ. „Највисоките цени на овие производи се утврдуваат