притисни ентер »

Еве како би изгледале земјите доколку нивните димензии соодветствуваат на бројот на жители
Еве како би изгледале земјите доколку нивните димензии соодветствуваат на бројот на жители

Еве како би изгледале земјите доколку нивните димензии соодветствуваат на бројот на жители

Од училишните денови сите сме запознаени со стандардната карта на светот. Дали ја замислувавте на поинаков начин? Ако не, тогаш Макс Розер веќе го направил ова за вас. Тој ја формирал картата не врз основа на големината на територијата на секоја земја, туку врз основа на густината на населението. Како резултат на тоа, добил прилично чуден демографски