притисни ентер »

Кинеските вакцини нова опција за Македонија
Кинеските вакцини нова опција за Македонија

Кинеските вакцини нова опција за Македонија

Мерките остануваат на сила иако состојбата во земјава со коивд е стабилна, велат властите. -До крајот на неделата очекуваме одговор од кинеските производители на вакцини за количината која може да ја очекуваме од таму. Во меѓувреме очекуваме и конечна потврда за датумот на испорака на вакцините од Ковакс механизмот како и за вакцините кои треба да

Ова е националниот план за Ковид-19 вакцинација во Македонија

Ова е националниот план за Ковид-19 вакцинација во Македонија

Владата на денешната редовна седница го разгледа и прифати Националниот план за Ковид-19 вакцинација во Македонија и го задолжи Министерството за здравство и другите надлежни институции да го имплементираат и да доставуваат редовни месечни извештаи за остварениот напредок. Вакцинацијата во државата ќе се спроведува во три фази во кои се опфатени различни

Неколку дена по изјавата на Брнабиќ дека Македонија нема план за ковид вакцини, владата го донесе на седница

Неколку дена по изјавата на Брнабиќ дека Македонија нема план за ковид вакцини, владата го донесе на седница

Владата на Република Македонија на 41-ва редовна седница го разгледа и го прифати Националниот план за КОВИД-19 вакцинација во Македонија и го задолжи Министерството за здравство и другите надлежни институции да го имплементираат и да доставуваат редовни месечни извештаи за остварениот напредок. Вакцинацијата во државата ќе се спроведува во три фази

Од вакцини за Ковид-19 абер нема, ама Владата усвоила Национален план за вакцинација

Од вакцини за Ковид-19 абер нема, ама Владата усвоила Национален план за вакцинација

Владата обзнани дека не седи со скрстени раце додека во Македонија не е влезена ниту една единствена вакцина за Ковид-19 еден месец по почетокот на вакцинацијата во повеќе земји, па усвои Национален план за вакцинација. „Вакцинацијата во државата ќе се спроведува во три фази во кои се опфатени различни категории граѓани. Фазите ќе бидат во согласност

Филипче: Вакцинацијата ќе ја спроведеме во три фази во кои се опфатени различни категории на граѓани

Филипче: Вакцинацијата ќе ја спроведеме во три фази во кои се опфатени различни категории на граѓани

Вакцинацијата ќе ја спроведеме во три фази во кои се опфатени различни категории на граѓани. За спроведување на вакцинацијата ќе ја користиме постоечката здравствена инфраструктура и стручниот кадар кој досега ги спроведува вакцинациите во државата, напиша министерот за здравство Венко Филипче на социјалните мрежи, по усвојувањето на Националниот план

Национачлниот план за вакцинација e подготвен, се чека да пристигнат вакцините

Национачлниот план за вакцинација e подготвен, се чека да пристигнат вакцините

Владата на денешната редовна седница го разгледа и прифати Националниот план за вакцинација против Ковид-19 во земјава и го задолжи Министерството за здравство и другите надлежни институции да го имплементираат и да доставуваат редовни месечни извештаи за остварениот напредок. Вакцинацијата во државата ќе се спроведува во три фази во кои се опфатени

Националниот план за вакцинација e подготвен, се чека да пристигнат вакцините

Националниот план за вакцинација e подготвен, се чека да пристигнат вакцините

Владата на денешната редовна седница го разгледа и прифати Националниот план за вакцинација против Ковид-19 во земјава и го задолжи Министерството за здравство и другите надлежни институции да го имплементираат и да доставуваат редовни месечни извештаи за остварениот напредок. Вакцинацијата во државата ќе се спроведува во три фази во кои се опфатени

Национачлниот план за вакцинација e подготвен, се чека да пристигнат вакцините

Национачлниот план за вакцинација e подготвен, се чека да пристигнат вакцините

Владата на денешната редовна седница го разгледа и прифати Националниот план за вакцинација против Ковид-19 во земјава и го задолжи Министерството за здравство и другите надлежни институции да го имплементираат и да доставуваат редовни месечни извештаи за остварениот напредок. Вакцинацијата во државата ќе се спроведува во три фази во кои се опфатени

Усвоен Националниот план за Ковид-19 вакцинација

Усвоен Националниот план за Ковид-19 вакцинација

Владата на денешната редовна седница го разгледа и прифати Националниот план за Ковид-19 вакцинација во Северна Македонија и го задолжи Министерството за здравство и другите надлежни институции да го имплементираат и да доставуваат редовни месечни извештаи за остварениот напредок. Вакцинацијата во државата ќе се спроведува во три фази во кои се опфатени

Владата го усвои планот за вакцинација против ковид-19, се чекаат само вакцините

Владата го усвои планот за вакцинација против ковид-19, се чекаат само вакцините

Владата на Република Северна Македонија на денешната 41-ва редовна седница го разгледа и го прифати Националниот план за КОВИД-19 вакцинација во Северна Македонија и го задолжи Министерството за здравство и другите надлежни институции да го имплементираат и да доставуваат редовни месечни извештаи за остварениот напредок. Вакцинацијата во државата ќе