притисни ентер »

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето
Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

Во првите шест месеци откако прележале Ковид-19 кај едно од осум лица прв пат се дијагностицира некој психијатриски или невролошки проблем, како мозочен удар, акутно крварење во главата или мозокот, деменција… Анализата која ја предводеше Макс Такет од одделението за психијатрија на Универзитетот Оксфорд утврди дека кај еден од осум пациенти кој прележал

КОРОНАВИРУСОТ ОСТАВА СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ: Овој орган во човечкото тело е најранлив

КОРОНАВИРУСОТ ОСТАВА СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ: Овој орган во човечкото тело е најранлив

Во првите шест месеци по прележувањето на ковид 19, кај едно од осум лица за првпат се дијагностицира психијатриско или невролошко нарушување, како што се мозочен удар, акутно крварење во черепот или мозокот, деменција… Анализата предводена од Макс Такет од Одделот за психијатрија на Универзитетот во Оксфорд открива дека на еден од осум пациенти постари

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

Во првите шест месеци откако прележале Ковид-19 кај едно од осум лица прв пат се дијагностицира некој психијатриски или невролошки проблем, како мозочен удар, акутно крварење во главата или мозокот, деменција… Анализата која ја предводел Макс Такет од одделението за психијатрија на Универзитетот Оксфорд утврди дека кај еден од осум пациенти кој прележал

Ковид-19 е опасен за мозокот и по оздравувањето

Ковид-19 е опасен за мозокот и по оздравувањето

Анализата која ја предводел Макс Такет од одделението за психијатрија на Универзитетот Оксфорд утврдила дека кај еден од осум пациенти кои прележале ковид-19 во првите шест месеци по оздравувањето првпат се дијагностицира некое психијатриско или невролошко заболување, пренесува Б92. Студијата, на која допрва и претсои колегијална проверка, една е во

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

Во првите шест месеци откако прележале Ковид-19 кај едно од осум лица прв пат се дијагностицира некој психијатриски или невролошки проблем, како мозочен удар, акутно крварење во главата или мозокот, деменција… Анализата која ја предводеше Макс Такет од одделението за психијатрија на Универзитетот Оксфорд утврди дека кај еден од осум пациенти кој прележал

Ковид-19 поврзан со ризик од ментални болести и мозочни нарушувања

Ковид-19 поврзан со ризик од ментални болести и мозочни нарушувања

На едно од осум лица кои имале Ковид-19, им е дијагностицирана првата психијатриска или невролошка болест во рок од шест месеци по позитивниот тест за вирусот, сугерира новата анализа. Додавајќи голем број докази што го потенцираат зголемениот број на нарушувањата на менталното здравје, кои воопшто не треба да се игнорираат, дознаваме од ,,The Guardian”

КОРОНАВИРУСОТ ОСТАВА СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ: Овој орган во човечкото тело е најранлив

КОРОНАВИРУСОТ ОСТАВА СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ: Овој орган во човечкото тело е најранлив

Во првите шест месеци по прележувањето на ковид 19, кај едно од осум лица за првпат се дијагностицира психијатриско или невролошко нарушување, како што се мозочен удар, акутно крварење во черепот или мозокот, деменција… Анализата предводена од Макс Такет од Одделот за психијатрија на Универзитетот во Оксфорд открива дека на еден од осум пациенти постари

КОРОНАВИРУСОТ остава сериозни последици: Овој орган во човечкото тело е најранлив

КОРОНАВИРУСОТ остава сериозни последици: Овој орган во човечкото тело е најранлив

Во првите шест месеци по прележувањето на ковид 19, кај едно од осум лица за првпат се дијагностицира психијатриско или невролошко нарушување, како што се мозочен удар, акутно крварење во черепот или мозокот, деменција… Анализата предводена од Макс Такет од Одделот за психијатрија на Универзитетот во Оксфорд открива дека на еден од осум пациенти постари