притисни ентер »

Протестен марш кон грчкиот парламент
Протестен марш кон грчкиот парламент

Протестен марш кон грчкиот парламент

Без голема масовност, барем засега, во центарот на Атина вечерва започна протестот по повод 10-годишнината од убиството на Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Претежно млади лица, од студентски, левичарски и анархистички организации и здруженија го започнаа протестниот марш кон грчкиот парламент. Дел од слоганите што ги извикуваат

Почна протестот во Атина за одбележување на 10-годишнината од убиството на Григоропулос

Почна протестот во Атина за одбележување на 10-годишнината од убиството на Григоропулос

Без голема масовност, барем засега, во центарот на Атина вечерва започна протестот по повод 10-годишнината од убиството на Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Претежно млади лица, од студентски, левичарски и анархистички организации и здруженија го започнаа протестниот марш кон грчкиот Парламент. Дел од слоганите што ги извикуваат

Хаос во Атина – демонстранти се судрија со полицијата

Хаос во Атина – демонстранти се судрија со полицијата

Демонстранти се судрија со припадници на специјална полиција за време на првиот  во низа настани со што ја одбележаа десетгодишнината од убиството на 15 годишниот тинејџер Алексис Григоропулос. Лица со качулки фрлаа камења и други предмети кон полицијата по почетокот на студентскиот марши, а полицијата се возврати со солзавец. Властите објавија дека

Почна протестот во Атина за одбележување на 10-годишнината од убиството на Григоропулос

Почна протестот во Атина за одбележување на 10-годишнината од убиството на Григоропулос

Без голема масовност, барем засега, во центарот на Атина вечерва започна протестот по повод 10-годишнината од убиството на Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Атина, 6 декември 2018 (МИА) – Без голема масовност, барем засега, во центарот на Атина вечерва започна протестот по повод 10-годишнината од убиството на Алексис Григоропулос,

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Под драконски безбедносни мерки, за да се избегнат било какви инциденти, од денеска напладне, па се до доцна во ноќта ќе биде грчката престолнина, поради закажаните низа протести по повод 10-годишнината од убиството на тинејџерот Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Според грчките медиуми, од 2.500 до 5.000 полицајци ќе бидат ангажирани

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

На 6 декември 2008, 15-годишниот Алексис Григоропулос, во атинската населба Ексархија беше застрелан од полицаец, кој е осуден на доживотна затворска казна. Под драконски безбедносни мерки, за да се избегнат било какви инциденти, од денеска напладне, па се до доцна во ноќта ќе биде грчката престолнина, поради закажаните низа протести по повод 10-годишнината

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Под драконски безбедносни мерки, за да се избегнат било какви инциденти, од денеска напладне, па се до доцна во ноќта ќе биде грчката престолнина, поради закажаните низа протести по повод 10-годишнината од убиството на тинејџерот Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Според грчките медиуми, од 2.500 до 5.000 полицајци ќе бидат ангажирани

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Под драконски безбедносни мерки, за да се избегнат било какви инциденти, од денеска напладне, па се до доцна во ноќта ќе биде грчката престолнина, поради закажаните низа протести по повод 10-годишнината од убиството на тинејџерот Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Според грчките медиуми, од 2.500 до 5.000 полицајци ќе бидат ангажирани

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Под драконски безбедносни мерки, за да се избегнат било какви инциденти, од денеска напладне, па се до доцна во ноќта ќе биде грчката престолнина, поради закажаните низа протести по повод 10-годишнината од убиството на тинејџерот Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Според грчките медиуми, од 2.500 до 5.000 полицајци ќе бидат ангажирани

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Во Грција се одбележуваат 10 години од убиството на тинејџерот Григоропулос

Под драконски безбедносни мерки, за да се избегнат било какви инциденти, од денеска напладне, па се до доцна во ноќта ќе биде грчката престолнина, поради закажаните низа протести по повод 10-годишнината од убиството на тинејџерот Алексис Григоропулос, јави дописничката на МИА од Атина. Според грчките медиуми, од 2.500 до 5.000 полицајци ќе бидат ангажирани