притисни ентер »

Научниците решиле два проблема со еден удар со невообичаената употреба на пелени
Научниците решиле два проблема со еден удар со невообичаената употреба на пелени

Научниците решиле два проблема со еден удар со невообичаената употреба на пелени

Научниците открија дека пелените сè уште можат да се рециклираат, односно можат да послужат како вреден композитен материјал во градежната индустрија. Сечканите пелени може да се користат за замена помеѓу 9 и 40 проценти од песокот што се користи во производството на бетон, без да се намали неговата цврстина. Ова е откритието на научниците од Kitakyushu