притисни ентер »

Потврден првиот електричен модел на Dacia, европски близнак на K-ZE
Потврден првиот електричен модел на Dacia, европски близнак на K-ZE

Потврден првиот електричен модел на Dacia, европски близнак на K-ZE

Откако сега и компанијата дефинитивно потврди дека кон крајот на 2020 година ќе биде претставен првиот Dacia модел на електричен погон, речиси јасно е дека тој ќе се произведува во Кина, заедно со електричниот K-ZE Објавувајќи ги своите финансиски резултати постигнати минатата година , Renault Groupe најави и дел од моделското освежување за наредните