притисни ентер »

ETCR: Микел Аскона го потврди своето учество во електричниот TCR шампионат
ETCR: Микел Аскона го потврди своето учество во електричниот TCR шампионат

ETCR: Микел Аскона го потврди своето учество во електричниот TCR шампионат

Станува интересно со електрифицирањето… Шпанскиот возач Микел Аскона го потврди неговото учество во првата сезона во електричниот туринг шампионат PURE ETCR. Тој ќе им се приклучи на веќе најавените негови колеги Матиас Екстром и Жорди Хене. Аскона го комплетираше својот прв тест со автомобилот Cupra eRacer во текот на официјалниот тест кој се одржа

CUPRA eRacer дебитираше на официјалниот тест на Арагон

CUPRA eRacer дебитираше на официјалниот тест на Арагон

CUPRA e-Racer за прв пат се појави на официјален тест пред првата сезона во новата Pure ETCR категорија, резервирана за електрични туринг автомобили. На дводневниот тест на Арагон во Шпанија учествуваа електричната CUPRA и Hyundai Veloster ETCR, на кои беа направени тестирања и развој на различни делови од овие два автомобили. Жорди Хене беше позади

Жан-Карл Верне импресиониран од електричниот Hyundai Veloster N ETCR

Жан-Карл Верне импресиониран од електричниот Hyundai Veloster N ETCR

Францускиот возач Жан-Карл Верне го окарактеризираше Hyundai Veloster N ETCR како неверојатен автомобил откако заврши со тестирањето. Верне беше повикан за развоен возач на ETCR програмата на почетокот од овој месец, а дадена му беше и прва шанса да го проба автомобилот во текот на отворениот ден за тестирање на патеката Арагон. На дводневниот тестисто