притисни ентер »

После 32 години работа во Мекдоналдс, лице со Даунов синдром се пензионира
После 32 години работа во Мекдоналдс, лице со Даунов синдром се пензионира

После 32 години работа во Мекдоналдс, лице со Даунов синдром се пензионира

Расел О Грејди е името на  човекот кој после 32 години служба во Мекдоналдс во Сиднеј се пензионираше. Но, оваа вест и не би била нешто посебно, доколку не ја додадеме информацијата дека Расел е лице со Даунов синдром и дека уште пред 32 години му била дадена шанса да работи и да се социјализира. Тој стана пример и мотивација за многу други лица со