притисни ентер »

„Гартнер“: Секој четврти „дигитален работник“ ќе користи виртуелен асистент во 2021 година
„Гартнер“: Секој четврти „дигитален работник“ ќе користи виртуелен асистент во 2021 година

„Гартнер“: Секој четврти „дигитален работник“ ќе користи виртуелен асистент во 2021 година

Секој четврти „дигитален“ работник ќе ги користи т.н. „виртуелни асистенти“. Ова ќе се случи во 2021 година, според аналитичарската компанија „Гартнер“. Пенетрацијата на технологијата за вештачка интелигенција на работното место прво започна во контакт центрите. Се диференцираа различни видови на виртуелни асистенти – заедно со личните (ВПА), се појавија

„Гартнер“: Секој четврти „дигитален работник“ ќе користи виртуелен асистент во 2021 година

„Гартнер“: Секој четврти „дигитален работник“ ќе користи виртуелен асистент во 2021 година

Секој четврти „дигитален“ работник ќе ги користи т.н. „виртуелни асистенти“. Ова ќе се случи во 2021 година, според аналитичарската компанија „Гартнер“. Пенетрацијата на технологијата за вештачка интелигенција на работното место прво започна во контакт центрите. Се диференцираа различни видови на виртуелни асистенти – заедно со личните (ВПА), се појавија