притисни ентер »

Редок син пигмент пронајден во забите на средновековна жена
Редок син пигмент пронајден во забите на средновековна жена

Редок син пигмент пронајден во забите на средновековна жена

Откривањето редок, скап, син пигмент во забна плоча на скелет од средновековна жена фрла светлина врз скриено поглавје од историјата, укажува најново истражување. Истражувачите ги проучувале погребните останки од средновековни гробишта поврзани со женски манастир во Германија, каде што веруваат дека постоела женска заедница уште во 10 век. Постојат