притисни ентер »

ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во земјава
ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во земјава

ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во земјава

Агенцијата за пошта повторно ќе препорача целосна либерализација на поштенскиот пазар во државава, што е една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа област, од каде препорачуваат регулаторното тело да продолжи со јакнење на административнте капацитети, а властите да ја почитуваат неговата независност. „Либерализацијата на пазарот беше одложена

„МАКЕДОНСКИ ПОШТИ“ ВЕЌЕ НЕМА ДА БИДАТ МОНОПОЛ: Следува либерализација на пазарот!

„МАКЕДОНСКИ ПОШТИ“ ВЕЌЕ НЕМА ДА БИДАТ МОНОПОЛ: Следува либерализација на пазарот!

Агенцијата за пошта повторно ќе препорача целосна либерализација на поштенскиот пазар во државава, со тоа ќе се сруши монополската позиција на Македонски Пошти, што е една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа област, од каде препорачуваат регулаторното тело да продолжи со јакнење на административнте капацитети, а властите да ја почитуваат неговата

„МАКЕДОНСКИ ПОШТИ“ ВЕЌЕ НЕМА ДА БИДАТ МОНОПОЛ: Следува либерализација на пазарот!

„МАКЕДОНСКИ ПОШТИ“ ВЕЌЕ НЕМА ДА БИДАТ МОНОПОЛ: Следува либерализација на пазарот!

Агенцијата за пошта повторно ќе препорача целосна либерализација на поштенскиот пазар во државава, со тоа ќе се сруши монополската позиција на Македонски Пошти, што е една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа област, од каде препорачуваат регулаторното тело да продолжи со јакнење на административнте капацитети, а властите да ја почитуваат неговата

54. Пленарен состанок на CERP

54. Пленарен состанок на CERP

54. Пленарен состанок на CERP – Европски комитет за поштенска регулација во организација на Агенцијата за пошти

По четири одложувања: Ќе има ли конечно либерализација на поштенскиот пазар во државата

По четири одложувања: Ќе има ли конечно либерализација на поштенскиот пазар во државата

ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во земјава. Досега либерализацијата беше одложувана четирипати а во една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа област се препорачува регулаторното тело да продолжи со јакнење на административнте капацитети, а властите да ја почитуваат неговата независност. Либерализацијата мора да се случи, е

ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во Македонија

ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во Македонија

Агенцијата за пошта повторно ќе препорача целосна либерализација на поштенскиот пазар во државава, што е една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа област, од каде препорачуваат регулаторното тело да продолжи со јакнење на административните капацитети, а властите да ја почитуваат неговата независност. „Либерализацијата на пазарот беше одложена

Регулаторните поштенски тела дебатираат за предизвиците од промените во поштенската индустрија

Регулаторните поштенски тела дебатираат за предизвиците од промените во поштенската индустрија

Сите учесници во поштенскиот сектор имаат високи очекувања од регулаторните тела од кои се бара одговор за сите проблеми со оглед на рапидниот развој и темпото со кое се одвиваат промените во поштенската индустрија создавајќи огромни предизвици, порача директорката на Агенцијата за пошти Билјана Аврамовска Ѓореска на отворањето на 54. пленарен состанок

Се гледа крајот на монополот на Македонска пошта

Се гледа крајот на монополот на Македонска пошта

Состојбите на поштенскиот пазар се дел од темите на пленарниот состанок на Европскиот комитет за поштенска регулација, што се одржува денеска и утре во Скопје, а чиј домаќин е Агенцијата за пошти. Агенцијата за пошта повторно ќе препорача целосна либерализација на поштенскиот пазар во државава, што е една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа

Да се либерализира поштенскиот пазар во земјава, бара ЕУ

Да се либерализира поштенскиот пазар во земјава, бара ЕУ

Агенцијата за пошта повторно ќе препорача целосна либерализација на поштенскиот пазар во државава, што е една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа област, од каде препорачуваат регулаторното тело да продолжи со јакнење на административнте капацитети, а властите да ја почитуваат неговата независност. Либерализацијата на пазарот беше одложена во

ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во земјава

ЕУ бара целосна либерализација на поштенскиот пазар во земјава

Ограбена поштата во село Жван Агенцијата за пошта повторно ќе препорача целосна либерализација на поштенскиот пазар во државава, што е една од забелешките во Извештајот на ЕК за оваа област, од каде препорачуваат регулаторното тело да продолжи со јакнење на административнте капацитети, а властите да ја почитуваат неговата независност. „Либерализацијата