притисни ентер »

Заев: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат закон за Јавно обвинителство
Заев: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат закон за Јавно обвинителство

Заев: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат закон за Јавно обвинителство

„Повеќе од јасно е дека Христијан Мицкоски и опозицијата не сакаат законско решение за Јавното обвинителство и затоа ги повикувам да ме демантираат“, изјави претседателот на СДСМ, Зоран Заев во одговори на новинарски прашања. Заев истакна дека ВМРО-ДПМНЕ можеле да поднесат конкретни предлози за законот и пред две години и пред шест месеци но не го

Заев: Опозицијата не сака закон за Јавно обвинителство, нека покажат дека не го опструираат законското решение

Заев: Опозицијата не сака закон за Јавно обвинителство, нека покажат дека не го опструираат законското решение

Повеќе од јасно е дека Христијан Мицкоски и опозицијата не сакаат законско решение за Јавното обвинителство и затоа ги повикувам да ме демантираат – изјави претседателот на СДСМ, Зоран Заев во одговори на новинарски прашања. Заев истакна дека ВМРО-ДПМНЕ можеле да поднесат конкретни предлози за законот и пред две години и пред шест месеци но не го сториле

Заев: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат закон за Јавно обвинителство

Заев: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат закон за Јавно обвинителство

„Повеќе од јасно е дека Христијан Мицкоски и опозицијата не сакаат законско решение за Јавното обвинителство и затоа ги повикувам да ме демантираат“, изјави претседателот на СДСМ, Зоран Заев во одговори на новинарски прашања. Заев истакна дека ВМРО-ДПМНЕ можеле да поднесат конкретни предлози за законот и пред две години и пред шест месеци но не го

Заев: Повеќе од јасно е дека Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат Закон за СЈО, нека покажат дека не го опструираат законското решение

Заев: Повеќе од јасно е дека Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат Закон за СЈО, нека покажат дека не го опструираат законското решение

Претседателот Заев истакна дека ВМРО-ДПМНЕ можеле да поднесат конкретни предлози за Законот и пред две години и пред шест месеци но не го сториле тоа, но денеска сме во последната фаза, на неколку денови пред распуштање на парламентот и денеска Владата требаше да го усвои предлог Законот кој потоа би влегол во собраниска процедура. „Во време кога на

Заев: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат закон за Јавно обвинителство

Заев: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат закон за Јавно обвинителство

„Повеќе од јасно е дека Христијан Мицкоски и опозицијата не сакаат законско решение за Јавното обвинителство и затоа ги повикувам да ме демантираат“, изјави претседателот на СДСМ, Зоран Заев во одговори на новинарски прашања. Заев истакна дека ВМРО-ДПМНЕ можеле да поднесат конкретни предлози за законот и пред две години и пред шест месеци но не го

Заев: Повеќе од јасно е дека Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат Закон за СЈО, нека покажат дека не го опструираат законското решение

Заев: Повеќе од јасно е дека Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не сакаат Закон за СЈО, нека покажат дека не го опструираат законското решение

„Повеќе од јасно е дека Христијан Мицкоски и опозицијата не сакаат законско решение за јавното обвинителство и затоа ги повикувам да ме демантираат”, изјави претседателот на СДСМ Зоран Заев во одговори на новинарски прашања. Претседателот Заев истакна дека ВМРО-ДПМНЕ можеле да поднесат конкретни предлози за Законот и пред две години и пред шест месеци

Мицкоски: Ако не се распушти собранието државата ќе влезе во нова криза

Мицкоски: Ако не се распушти собранието државата ќе влезе во нова криза

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски го обвини Заев дека бега од избори , соочување со граѓаните  и одговорност за скандалите и аферите. Инсистира Собранието да се распушти на 12 февруари. Предлогот ќе го даде пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ. Доколку   Парламентот не се распушти во договорениот рок, виновно според Мицкоски ќе биде владејачкото

Мицкоски нуди експерти за ЈО, Заев одбива – нема време

Мицкоски нуди експерти за ЈО, Заев одбива – нема време

Embedded video for Мицкоски нуди експерти за ЈО, Заев одбива – нема време Опозицијата бара тим од 6 угледни професори да го состави новиот закон за јавното обвинтиелство Власта е против. Екс премиерот вели, Европа не чека, време за креирање на нов закон нема Заев вели дека власта ќе се обиде да склопи 80 пратеници и без поддршка на ВМРО-ДПМНЕ, за што

Заев: Пролонгирањето на распуштањето на Собранието, не значи и одлагање на изборите

Заев: Пролонгирањето на распуштањето на Собранието, не значи и одлагање на изборите

Повеќе од јасно е дека Христијан Мицкоски и опозицијата не сакаат законско решение за јавното обвинителство и затоа ги повикувам да ме демантираат“, изјави претседателот на СДСМ Зоран Заев во одговори на новинарски прашања. Претседателот Заев истакна дека ВМРО-ДПМНЕ можеле да поднесат конкретни предлози за Законот и пред две години и пред шест месеци