притисни ентер »

Дали налеавте погрешно гориво во моторот? Опасно, но има решение.
Дали налеавте погрешно гориво во моторот? Опасно, но има решение.

Дали налеавте погрешно гориво во моторот? Опасно, но има решение.

Дали случајно ставивте дизел во вашиот бензинец? Што сега? Колку е тоа опасно? Како прво, многу е важно да избегнете ставање дизел во бензински мотор. Ова секогаш се претвора во скапа грешка која ако се внимава лесно се избегнува. Разликата помеѓу дизел и бензински мотори За да разберете зошто ова воопшто не треба да се случи, треба да разберете како

Дали налеавте погрешно гориво во моторот? Опасно е но има решение

Дали налеавте погрешно гориво во моторот? Опасно е но има решение

ИЗВОР Додај гас | август 16, 2019 Дали случајно ставивте дизел во вашиот бензинец? Што сега? Колку е тоа опасно? Како прво, многу е важно да избегнете ставање дизел во бензински мотор. Ова секогаш се претвора во скапа грешка која ако се внимава лесно се избегнува. Разликата помеѓу дизел и бензински мотори За да разберете зошто ова воопшто не треба

Што ќе се случи кога ќе ставите погрешно гориво во моторот на вашиот автомобил?

Што ќе се случи кога ќе ставите погрешно гориво во моторот на вашиот автомобил?

По грешка ставивте дизел во вашиот бензински мотор и што ќе се случи сега? Колку е оваа грешка опасна? Прво, многу е важно дека по секоја цена треба да избегнете да ставите нафта во вашиот бензинец, бидејќи тоа секогаш се преобразува во скапа грешка која многу лесно може да се избегне. За да сфатите зошто ова не смеете никогаш да го направите, потребно