притисни ентер »

Во Делчево одржана првата обука од проектот за производство на био-храна
Во Делчево одржана првата обука од проектот за производство на био-храна

Во Делчево одржана првата обука од проектот за производство на био-храна

фото: МИА Во Делчево се одржа првата обука во рамки на проектот „Произведи храна во склад со природата” кој го спроведува здружението на производители на органски производи „Аронија”. Во рамки на онлајн обуката учествуваа ученици од Средното општинско училиште од Делчево и фармери од Пијанечко-малешевскиот регион, кои се запознаа со влијанието на климатските

Во Делчево одржана првата обука од проектот за производство на био-храна

Во Делчево одржана првата обука од проектот за производство на био-храна

Во рамки на онлајн обуката учествуваа ученици од Средното општинско училиште од Делчево и фармери од Пијанечко-малешевскиот регион, кои се запознаа со влијанието на климатските промени врз животната средина и нивното влијание врз производството на храна. -Предвидени се вкупно пет вакви онлајн едукативни работилници за примена на перма култура, по што

Во Делчево одржана првата обука од проектот за производство на био-храна

Во Делчево одржана првата обука од проектот за производство на био-храна

Во Делчево се одржа првата обука во рамки на проектот „Произведи храна во склад со природата” кој го спроведува здружението на производители на органски производи „Аронија”. Обука био-храна Делчево Во рамки на онлајн обуката учествуваа ученици од Средното општинско училиште од Делчево и фармери од Пијанечко-малешевскиот регион, кои се запознаа со влијанието