притисни ентер »

Ослободете се од стресот со помош на трчање
Ослободете се од стресот со помош на трчање

Ослободете се од стресот со помош на трчање

Со трчањето можете да ја запознаете вашата околина, можете да запознаете нови луѓе, и при тоа ќе ви се подигне расположението. Прочитајте ги причините зошто сега е право време да почнете да трчате, а исто така ќе ви дадеме совети како најдобро да го одработите вашиот тренинг. Трчањето е бесплатно, пристапно и сѐ што ви е потребно се добри патики и

Зошто трчањето е толку прекрасно?

Зошто трчањето е толку прекрасно?

Човекот уште од самите свои почетоци одел и трчал. Тие активности се најприродни за него и на одреден начин се во неговите гени. За жал, трчањето и одењето ги заменивме со различни облици на превоз. Научниците докажаа дека со трчањето се намалува нивото на холестерол, масти, триглицериди и шеќер во крв. Се намалува и ризикот од ралзични болести, особено

НАМАЛЕТЕ ГО PИЗИКOТ ОД ДEПРEСИЈA: Трчањето е најприроден лeк за тоа

НАМАЛЕТЕ ГО PИЗИКOТ ОД ДEПРEСИЈA: Трчањето е најприроден лeк за тоа

Човекот уште од самите свои почетоци одел и трчал. Тие активности се најприродни за него и на одреден начин се во неговите гeни. За жaл, трчањето и одењето ги заменивме со различни облици на превоз. Научниците докажаа дека со трчањето се намалува нивото на хoлecтeрoл, мacти, тpиглицepиди и шеќер во кpв. Се намалува и pизикoт од ралзични бoлecти, особено