притисни ентер »

Започна ЕП во забрзан и брз шах во Скопје
Започна ЕП во забрзан и брз шах во Скопје

Започна ЕП во забрзан и брз шах во Скопје

Денес во Скопје започна 31-от Европски поединечен шампионат (ЕП) во забрзан и во брз шах. Пријавени се 290 шахисти од 38 земји, а организацијата им е доверена на ШК Гамбит Асеко СЕЕ и ШФМ, а поддржан е од Европската шаховска унија (ЕЦУ). Наградниот фонд е 12.050 евра на шампионатот во забрзан шах и 21.950 евра за брз шах. И во двете конкуренции прворангиран

Започна ЕП во забрзан и брз шах во Скопје

Започна ЕП во забрзан и брз шах во Скопје

Денес во Скопје започна 31-от Европски поединечен шампионат (ЕП) во забрзан и во брз шах. Пријавени се 290 шахисти од 38 земји, а организацијата им е доверена на ШК Гамбит Асеко СЕЕ и ШФМ, а поддржан е од Европската шаховска унија (ЕЦУ). Наградниот фонд е 12.050 евра на шампионатот во забрзан шах и 21.950 евра за брз шах. И во двете конкуренции прворангиран

Скопје ќе промовира нови европски шампиони

Скопје ќе промовира нови европски шампиони

Со првите 10 кола од предвидените 22 во брз шах, денеска и официјално во Скопје ќе почне 31-то Европско првенство во забрзан и во брз шах, на кое титулите нема да ги бранат актуелните шампиони Вавулин и Жигалко Со првите 10 кола од предвидените 22 во брз шах (темпо на размислување од двапати по три минути, плус две секунди по секој потег), денеска

Од денеска брзопотезно ЕП во шах во Скопје

Од денеска брзопотезно ЕП во шах во Скопје

Со церемонијата на свеченото отворање вечерва (20 ч.), во хотелот „Александар палас“, во Скопје официјално ќе почне 31-то Европско поединечно првенство (ЕП) во забрзан и во брз шах, на кое досега се пријавени 410 шахисти од 37 држави. По традиционалниот турнир „Опен Карпош“ и Светското првенство во решавање и компонирање шаховски проблеми во Охрид,

Од денеска брзопотезно ЕП во Скопје но и фишеров и проблемски шах

Од денеска брзопотезно ЕП во Скопје но и фишеров и проблемски шах

Владислав Артемиев На Европското првенство во забрзан и во брз шах во Скопје (од денеска до недела), пријавени се 410 шахисти од 37 држави, а во двете конкуренции прворангиран е Русинот Артемиев Со церемонијата на свеченото отворање вечерва (20 ч.), во хотелот „Александар палас“, во Скопје официјално ќе почне 31-то Европско поединечно првенство (ЕП)