притисни ентер »

Дебитираше „џебната ракета“ на Хонда
Дебитираше „џебната ракета“ на Хонда

Дебитираше „џебната ракета“ на Хонда

Хонда „е“ ја имапше својата светска премиера на актуелниот франкфуртшки авто- саем. Кога ќе се појави во продажба, купувачите на овој модел ќе можат да одберат помеѓу две опции за моторот. Основниот модел ќе користи електромотор од 136 коњски сили, додека помоќната изведба ќе биде опремена со електричен агрегат од 156 коњски сили. Од Хонда се пофалија

Тивката “џебна ракета“ од Јапонија - дебитираше малата електрична „Хонда е“

Тивката “џебна ракета“ од Јапонија - дебитираше малата електрична „Хонда е“

Продукциската верзија на моделот “е“ речиси е идентичен прототип на ова возило кое беше претставено во март. „Хонда е“ имаше светска премиера во актуелниот франкфуртски авто-салон, а кога подоцна ќе се појави во продажните салони купувачите ќе можат да бираат помеѓу две моторски опции. Основниот модел за погон користи електромотор од 136 кs (100 kW),