притисни ентер »

Руските воени бродови добија систем за врска со вештачка интелигенција
Руските воени бродови добија систем за врска со вештачка интелигенција

Руските воени бродови добија систем за врска со вештачка интелигенција

Од холдингот „Роселектроника“ (дел од корпорацијата „Ростех“) соопштија дека е создаден интегриран систем за врска врз база на нов команден систем со вештачка интелигенција кој веќе се применува на бродовите на Воената морнарица на Русија. Холдингот го претстави овој проект во рамките на Меѓународната военопоморска изложба што се одржува од 10 до 14

Руските воени бродови добија систем за врска со вештачка интелигенција

Руските воени бродови добија систем за врска со вештачка интелигенција

Од холдингот „Роселектроника“ (дел од корпорацијата „Ростех“) соопштија дека е создаден интегриран систем за врска врз база на нов команден систем со вештачка интелигенција кој веќе се применува на бродовите на Воената морнарица на Русија. Холдингот го претстави овој проект во рамките на Меѓународната военопоморска изложба што се одржува од 10 до 14

Руските воени бродови добија систем за врска со вештачка интелигенција

Руските воени бродови добија систем за врска со вештачка интелигенција

Од холдингот „Роселектроника“ (дел од корпорацијата „Ростех“) соопштија дека е создаден интегриран систем за врска врз база на нов команден систем со вештачка интелигенција кој веќе се применува на бродовите на Воената морнарица на Русија. Холдингот го претстави овој проект во рамките на Меѓународната военопоморска изложба што се одржува од 10 до 14