притисни ентер »

Македонија на 65-то место на рангирањето на „Global Peace Index“
Македонија на 65-то место на рангирањето на „Global Peace Index“

Македонија на 65-то место на рангирањето на „Global Peace Index“

-Македонија трета година по ред бележи постојан напредок со промена на оценката од 0,127 во 2019 година. Ова резултираше со тоа што се искачи за 23 места во графичкиот процесор и се наоѓа на 65-та позиција што е највисок ранг од почетокот на индексот во 2008 година, се вели во извештајот на „Global Peace Index“. Најголемата позитивна промена, се додава,

Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Република Северна Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index за 2019 година напредувајќи за 23-места во однос на минатата година, што ја прави земјата една од петте земји во светот кои забележале најголем напредок. -Северна Македонија трета година по ред бележи постојан напредок со промена на оценката од 0,127 во 2019 година

Глобален индекс за мир:  Македонија меѓу петте земји со најголемо подобрување на нивото на мир

Глобален индекс за мир: Македонија меѓу петте земји со најголемо подобрување на нивото на мир

Македонија се најде на 65-то место на листата на Глобалниот индекс за мир, откако направи скок од 23 места и се рангира на истата позиција со Грција. Исланд единаесетти пат по ред е најбезбедна земја во светот, а на последното место, како и лани, најнебезбеден е Авганистан. Претходно, земјава во во 2011-та година беше на 67 место, година во која

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Република Северна Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index за 2019 година напредувајќи за 23-места во однос на минатата година, што ја прави земјата една од петте земји во светот кои забележале најголем напредок. -Северна Македонија трета година по ред бележи постојан напредок со промена на оценката од 0,127 во 2019 година

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Република Северна Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index за 2019 година напредувајќи за 23-места во однос на минатата година, што ја прави земјата една од петте земји во светот кои забележале најголем напредок. -Северна Македонија трета година по ред бележи постојан напредок со промена на оценката од 0,127 во 2019 година

Македонија на 65-то место на Global Peace Index, сме напреднале за 23 места

Македонија на 65-то место на Global Peace Index, сме напреднале за 23 места

Се потенцира и дека остануваат ризици поврзани со етнички тензии и политички спорови, вклучувајќи ја и промената на името на земјата, која повторно се појави како спорно прашање на претседателските избори во 2019 година. Република Северна Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index за 2019 година напредувајќи за 23-места

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Сепак, се потенцира и дека остануваат ризици поврзани со етнички тензии и политички спорови, вклучувајќи ја и промената на името на земјата, која повторно се појави како спорно прашање на претседателските избори во 2019 година. Република Северна Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index за 2019 година напредувајќи за 23-места

Македонија на 65. место на рангирањето на „Global Peace Index“

Македонија на 65. место на рангирањето на „Global Peace Index“

Република Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на „Global Peace Index“ за 2019 година. Тоа е напредок за 23 места во однос на минатата година, што ја прави земјата една од петте земји во светот кои забележале најголем напредок. – Македонија трета година по ред бележи постојан напредок со промена на оценката од 0,127 во 2019 година. Ова

На рангирањето на Global Peace Index за 2019 година, Северна Македонија се најде на 65-место

На рангирањето на Global Peace Index за 2019 година, Северна Македонија се најде на 65-место

Република Северна Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index за 2019 година напредувајќи за 23-места во однос на минатата година, што ја прави земјата една од петте земји во светот кои забележале најголем напредок. -Северна Македонија трета година по ред бележи постојан напредок со промена на оценката од 0,127 во 2019 година

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Северна Македонија на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index

Скопје, 7 декември 2019 (МИА) – Република Северна Македонија се наоѓа на 65-то место на рангирањето на Global Peace Index за 2019 година напредувајќи за 23-места во однос на минатата година, што ја прави земјата една од петте земји во светот кои забележале најголем напредок. -Северна Македонија трета година по ред бележи постојан напредок со промена