притисни ентер »

Македонија е присилно вовлечена во НАТО, реагира руското МНР

Македонија е присилно вовлечена во НАТО, реагира руското МНР

Руското Министерство за надворешни работи смета дека Македонија е присилно вовлечена во НАТО, велејќи дека таквите чекори ги продлабочуваат поделбите и ги зголемуваат тензиите во Европа. „Присилното вовлекување на Македонија во НАТО само потврдува дека политиката на отворени врати стана цел сама по себе и алатка за контролирање на геополитичката територија“,

Руско МНР: Македонија е присилно вовлечена во НАТО

Руско МНР: Македонија е присилно вовлечена во НАТО

Руското Министерство за надворешни работи смета дека Македонија е со сила вовлечена во НАТО, и дека таквите чекори ги продлабочуваат поделбите и ги зголемуваат тензиите во Европа. „Присилното вовлекување на Македонија во НАТО само потврдува дека политиката на отворени врати стана цел сама по себе и алатка за воспоставување контрола на геополитичка

Руско МНР: Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руско МНР: Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руското министерство за надворешни работи денеска уште еднаш повтори дека се противи на членството на Македонија во НАТО и проширувањето на Алијансата. „Присилното влегување на Македонија во нато само потврдува дека политиката на "отворени врати" сама по себе стана цел и алатка за контрола на геополитичката територија", се наведува во соопштението

Руско МНР: Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руско МНР: Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руското министерство за надворешни работи денеска уште еднаш повтори дека се противи на членството на Македонија во НАТО и проширувањето на Алијансата. "Присилното влегување на Македонија во НАТО само потврдува дека политиката на "отворени врати" сама по себе стана цел и алатка за контрола на геополитичката територија", се наведува во соопштението

Руско МНР: Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руско МНР: Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руското министерство за надворешни работи денеска уште еднаш повтори дека се противи на членството на Македонија во НАТО и проширувањето на Алијансата. “Присилното влегување на Македонија во НАТО само потврдува дека политиката на “отворени врати” сама по себе стана цел и алатка за контрола на геополитичката територија”, се наведува во соопштението

Руско МНР повтори дека е против членство на Македонија во НАТО

Руско МНР повтори дека е против членство на Македонија во НАТО

Руското Mинистерство за надворешни работи денеска соопшти дека се противи на членството на Македонија во НАТО и проширувањето на Алијансата. „Присилното влегување на Македонија во НАТО само потврдува дека политиката на „отворени врати" сама по себе стана цел и алатка за контрола на геополитичката територија"- стои во соопштението на руското МНР . Тврдат

Руското МНР:Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руското МНР:Присилно влегување на Македонија во НАТО

Руското министерство за надворешни работи денеска уште еднаш повтори дека се противи на членството на Македонија во НАТО и проширувањето на Алијансата. “Присилното влегување на Македонија во НАТО само потврдува дека политиката на “отворени врати” сама по себе стана цел и алатка за контрола на геополитичката територија”, се наведува во соопштението