притисни ентер »

Ќе им се суди ли за ова?! ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНТАР издале 160 дозволи за градба ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ
Ќе им се суди ли за ова?! ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНТАР издале 160 дозволи за градба ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ

Ќе им се суди ли за ова?! ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНТАР издале 160 дозволи за градба ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ

Државниот завод за статистика излезе со податоци од градежништвото за месец ноември. Според податоците од статистиката забележително е дека општина Центар и Карпош иако се во „Мораториум на градба" сепак градежни дозволи се издаваат. Како што објави денес Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со

Ќе им се суди ли за ова?! ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНТАР издале 160 дозволи за градба ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ

Ќе им се суди ли за ова?! ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНТАР издале 160 дозволи за градба ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ

Државниот завод за статистика излезе со податоци од градежништвото за месец ноември. Според податоците од статистиката забележително е дека општина Центар и Карпош иако се во „Мораториум на градба" сепак градежни дозволи се издаваат. Како што објави денес Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно 326 во општина Бутел, 104 во Карпош, 55 во Центар 16 во Ѓорче Петров. Според издадените одобренија за градење во ноември

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5 проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5 проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно

Во ноември лани издадени 292 градежни дозволи

Во ноември лани издадени 292 градежни дозволи

Во ноември 2018 та година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5  проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион,

Над 500 нови станови ќе никнат во Скопје

Над 500 нови станови ќе никнат во Скопје

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5  проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно

Зголемен бројот на издадени одобренија за градење во ноември

Зголемен бројот на издадени одобренија за градење во ноември

Во ноември 2018 година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5% повеќе во однос на истиот месец од претходната година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 2.942.350.000 денари, што е за 80,1% повeќе во однос на истиот месец од претходната

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5 проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5  проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно