притисни ентер »

„Анимакс Скопје Фест“ во Кинотека
„Анимакс Скопје Фест“ во Кинотека

„Анимакс Скопје Фест“ во Кинотека

На 13-то издание на Меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје Фест“, што ќе се одржи од денеска до 26 ноември во Кинотеката, ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и осум анимирани филмови, наменети за детската публика. Филмовите за официјална конкуренција се избрани од пријавениот рекорден број

Почнува 13. издание на „Анимакс Скопје фест“

Почнува 13. издание на „Анимакс Скопје фест“

Од денеска до 26 ноември ќе се одржи 13-то издание на Меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ во Кинотека. Ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 анимирани филмови, наменети за детската публика. „Анимакс Скопје фест“ е прв фестивал на анимиран филм во државата. Филмовите за официјална

„Анимакс Скопје фест“ од денеска во Кинотека

„Анимакс Скопје фест“ од денеска во Кинотека

Тринаесеттото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ ќе се одржи од 24 до 26 ноември во Кинотека. На него ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 анимирани филмови кои се наменети за детската публика. Филмовите за официјална конкуренција се избрани од пријавениот рекорден

Почнува 13-то издание на „Анимакс Скопје Фест“

Почнува 13-то издание на „Анимакс Скопје Фест“

На 13-то издание на Меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје Фест“, што ќе се одржи од денеска до 26 ноември во Кинотеката, ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и осум анимирани филмови, наменети за детската публика.

Почнува 13-то издание на „Анимакс Скопје Фест“

Почнува 13-то издание на „Анимакс Скопје Фест“

На 13-то издание на Меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје Фест“, што ќе се одржи од денеска до 26 ноември во Кинотеката, ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и осум анимирани филмови, наменети за детската публика. Филмовите за официјална конкуренција се избрани од пријавениот рекорден број

Тринаесеттото издание на „Анимакс Скопје Фест“ ќе се одржи во Кинотеката

Тринаесеттото издание на „Анимакс Скопје Фест“ ќе се одржи во Кинотеката

Тринаесеттото издание на „Анимакс Скопје Фест“ ќе се одржи во Кинотеката Т.Д. Пред 6 секунди Меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје Фест“ ќе се одржи од 24 до 26 ноември во Кинотека на С Македонија. На фестивалот ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и осум анимирани филмови кои се наменети