притисни ентер »

Кога не се во баланс, овие 4 хормони предизвикуваат паѓање на косата
Кога не се во баланс, овие 4 хормони предизвикуваат паѓање на косата

Кога не се во баланс, овие 4 хормони предизвикуваат паѓање на косата

Опаѓањето на косата кај некого зависи од генетскиот фактор, кај некого може да биде последица од лоша грижа, а кај некого последица на болест, а сè почесто сме сведоци дека е поврзано и со хормоналниот дисбаланс. Сите оние кои страдале од хормонални нарушувања, знаат дека губењето на косата е еден од најчестите симптоми или последици на нарушувањето

Косата паѓа кога овие 4 хормони не се избалансирани

Косата паѓа кога овие 4 хормони не се избалансирани

Опаѓањето на косата кај некого зависи од генетскиот фактор, кај некого може да биде последица од лоша грижа, а кај некого последица на болест, а сè почесто сме сведоци дека е поврзано и со хормоналниот дисбаланс. Сите оние кои страдале од хормонални нарушувања, знаат дека губењето на косата е еден од најчестите симптоми или последици на нарушувањето

4 хормони кои се поврзани со губењето на косата

4 хормони кои се поврзани со губењето на косата

Опаѓањето на косата кај некого зависи од генетскиот фактор, кај некого може да биде последица од лоша грижа, а кај некого последица на болест, а сè почесто сме сведоци дека е поврзано и со хормоналниот дисбаланс. Сите оние кои страдале од хормонални нарушувања, знаат дека губењето на косата е еден од најчестите симптоми или последици на нарушувањето