притисни ентер »

Паднал предлог Буџетот за 2020 да тежи 4,46 милијарди евра

Паднал предлог Буџетот за 2020 да тежи 4,46 милијарди евра

Буџетот за следната година да изнесува 4,46 милијарди евра. Ваков предлог бил разгледуван на владината седница во вторникот, неофицијално дознава телевизија Телма. Дали истиот ќе биде усвоен или ќе претрпи измени, засега никој не сака да коментира, додека не бидат усогласени сите отворени прашања. Министерката за финансии, Нина Ангеловска, кажа дека

МФ: Точните бројки за буџетот за 2020 се далеку од оние кои се шпекулираат

МФ: Точните бројки за буџетот за 2020 се далеку од оние кои се шпекулираат

Во интерес на точно информирање на јавноста сакаме да ги демантираме наводите објавени во дел од медиумите во однос на висината на проектираниот буџет за 2020 година, соопштија вечерва од Министерството за финансии. Како што се вели во соопштението, точните бројки, кои се далеку од оние кои се шпекулираат, ќе бидат објавени на прес-конференција која

Буџетот за следната година ќе изнесува 4 и пол милијарди евра?

Буџетот за следната година ќе изнесува 4 и пол милијарди евра?

Буџетот за следната 2020 година ќе тежи 4,46 милијарди евра, ако се има во предвид предлогот разгледуван на владината седница во вторникот, објави Телма. Сепак, се уште е неизвесно дали буџетот ќе остане проектиран на оваа сума или ќе претрпи измени. Она што е сигурно, како што изјави министерката за финансии Нина Ангеловска, буџетскиот дефицит ќе

Паднал предлог Буџетот за 2020 да тежи 4,46 милијарди евра

Паднал предлог Буџетот за 2020 да тежи 4,46 милијарди евра

Предлогот буџетот за следната година да изнесува 4,46 милијарди евра бил разгледуван на владината седница во вторникот, неофицијално дознава телевизија „Телма“. Дали истиот ќе биде усвоен или ќе претрпи измени, засега никој не сака да коментира, додека не бидат усогласени сите отворени прашања. Министерката за финансии, Нина Ангеловска, кажа дека буџетскиот

Буџетот за 2020 да изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за 2020 да изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за 2020 да изнесува 4,46 милијарди евра Буџетот за следната година да тежи 4,46 милијарди евра. Ваков предлог бил разгледуван на владината седница во вторникот, неофицијално дознава Телма. Дали истиот ќе биде усвоен или ќе претрпи измени, за сега никој не сака да коментира додека не бидат усогласени сите отворени прашања. Министерката за финансии,

Телма дознава: Буџетот за идната година на 4 милијарди евра

Телма дознава: Буџетот за идната година на 4 милијарди евра

Буџетот за следната година да тежи 4,46 милијарди евра , неофицијално дознава Телма според која ваков предлог бил разгледуван на владината седница во вторникот. Во предлог буџетот кој се уште не е официјален планирано е вкупно задолжување од една милијарда евра, од кои 400 милиони евра е домашно и 600 милиони евра се задолжувања во странство, јави

Буџетот за 2020 година ќе изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за 2020 година ќе изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за следната 2020 година ќе тежи 4,46 милијарди евра, ако се има во предвид предлогот разгледуван на владината седница во вторникот, објави Телма . Сепак, се уште е неизвесно дали буџетот ќе остане проектиран на оваа сума или ќе претрпи измени. Она што е сигурно, како што изјави министерката за финансии Нина Ангеловска, буџетскиот дефицит ќе