Ве мачи киселина и лоша дигестија? Мора да заборавите на оваа намирница, ако имате чувствителен желудник. Ќе се препородите!

Луѓето кои имаат проблем со желудникот, како што е зголемена киселина , треба целосно да ја регулираат својата исхрана. И, обрнете посебно внимание на овие намирници! Прво, треба да ги елиминирате газираните пијалоци, кофеинот, алкохолот, но и зачинетата, кисела и зачинета храна. Храната со мала pH вредност предизвикува металоиди, киселински рефлукс