притисни ентер »

Штитат ли домашно направените маски од коронавирус?
Штитат ли домашно направените маски од коронавирус?

Штитат ли домашно направените маски од коронавирус?

Центарот за контрола и превенција на болести во САД советува дека здравите луѓе не треба да носат маска освен ако не се грижат за пациент П андемијата на вирусот „Ковид-19“ се шири во САД, а со тоа и недостатокот на маски N95. Станува збoр за маски кои до неодамна беа користени за заштита од штетните честички на смог, издувни гасови, гасови од согорување

Маските направени во домашни услови може да послужат единствено како заштита од допирање на лицето

Маските направени во домашни услови може да послужат единствено како заштита од допирање на лицето

Во екот на пандемијата со коронавирусот, резервите на заштитни средства полека исчезнуваат, па многу граѓани на САД се принудени сами да се снаоѓаат, пишува USA Today. Милиони Американци шијат заштитни маски од рециклирани ткаенини и други материјали. Експертите велат дека алтернативните методи не се доволно ефикасни, но можат да го намалат ширењето

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице - погледнете ги

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице - погледнете ги

Маските и ракавиците се најбараните артикли во моментот на пандемијата коронавирус. Постојат повеќе видови маски, а експертите објаснуваат колку се ефикасни и кога треба да се носат. Хируршките маски, кои во регуларни услови чинат нешто повеќе од 5 денари, се еднократни. Главно ги користат хирурзите за да ги заштитат своите пациенти. Како што пишува

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице: Како и кога да се носат и дали помагаат

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице: Како и кога да се носат и дали помагаат

Маските и ракавиците се најбараните артикли во моментот на пандемијата коронавирус. Постојат повеќе видови маски, а експертите објаснуваат колку се ефикасни и кога треба да се носат. Хируршките маски, кои во регуларни услови чинат нешто повеќе од 5 денари, се еднократни. Главно ги користат хирурзите за да ги заштитат своите пациенти. Како што пишува