притисни ентер »

Новиот пежо 208 „протече“ пред официјалното деби
Новиот пежо 208 „протече“ пред официјалното деби

Новиот пежо 208 „протече“ пред официјалното деби

Протекоа фотографии од новата генерација на пежо 208, пред премиерата во женева закажана за 5 март. Новата генерација на градскиот компакт на Пежо доаѓа во верзии со бензински, дизел и електричен погон. „Двесте-осумката“ има „почисти“ дизајнерски линии од поглемите браќа 308 и 508, но со нив ги дели футуристичките линии. Новиот 208 е базиран на најоната

Вака изгледа новото Peugeot 208

Вака изгледа новото Peugeot 208

Новата генерација на градскиот компактен модел на Peugeot е во верзии со бензин, дизел и електричен погон. Моделот има „почиста“ дизајнерска линија од поголемите браќа 308 и 508, но како и тие, има по малку и футуристички линии. Новиот 208 е базиран на најновата CMP архитектура и се очекува дека EV верзијата ќе го користи истиот систем како и DS3 Crossback