притисни ентер »

Зголемен број каснувања од змии, ЦУК предупреди да се внимава при движење во природа
Зголемен број каснувања од змии, ЦУК предупреди да се внимава при движење во природа

Зголемен број каснувања од змии, ЦУК предупреди да се внимава при движење во природа

Центарот за управување со кризи (ЦУК) апелираше до граѓаните дека при прошетки во природа може да бидат гризнати  од змии. Змиите најчесто бегаат од луѓето, но касаат ако бидат намерно вознемирувани  или во ретки случаи ако случајно бидат нагазени или наседнати. „Во таков случај и по прва самопомош е корисно да се јават на 112 во ЦУК, при што ќе бидат

Змии врие, а кејот на Вардар како џунгла, висока трева и грмушки – од Град Скопје без одговор кога и дали ќе косат

Змии врие, а кејот на Вардар како џунгла, висока трева и грмушки – од Град Скопје без одговор кога и дали ќе косат

На единствениот повикувачки број за итни случаи 112 имало повици за присуство на змии во објекти во населени места. При прошетките во природа, може да се случи граѓаните да сретнат змии. Општо е познато дека змијата најчесто бега при средба со луѓе и доколку не е загрозена и уплашена, не напаѓа. Но, може да се случи, на пример, доколку случајно се

Што ако наидете или ве касне змија: ЦУК објави совети за граѓаните

Што ако наидете или ве касне змија: ЦУК објави совети за граѓаните

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. - Во таков случај

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. -Во таков случај

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. – Во таков случај

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Совети од ЦУК што да се прави ако граѓаните наидат или бидат каснати од змија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. - Во таков случај

ЦУК со предупредување за опасност од змии

ЦУК со предупредување за опасност од змии

Центарот за управување со кризи (ЦУК) превентивно потсетува дека при прошетки во природа граѓаните може да се сретнат со змии кои, како што наведуваат, најчесто бегаат од луѓето. Ако змиите бидат вознемирувани намерно или ако случајно бидат нагазени или наседнати, иако во ретки случаи, граѓаните можат да бидат гризнати од влекачите. – Во таков случај