притисни ентер »

Студентите ќе може да полагаат испити со физичко присуство
Студентите ќе може да полагаат испити со физичко присуство

Студентите ќе може да полагаат испити со физичко присуство

Владата донесе Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за високото образование за време на вонредна состојба, информира владата. Уредбата се носи со цел овозможување редовна организација на високообразовните установи. – Согласно одредбите, на високообразовните установи каде постои можност за целосна

Нова измена на Уредбата за високо образование, се овозможува физичко полагање на студентите

Нова измена на Уредбата за високо образование, се овозможува физичко полагање на студентите

На владина седница беше донесена и Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за високото образование за време на вонредна состојба. Уредбата се носи со цел овозможување редовна организација на високообразовните установи, а воедно спречување на ширење на коронавирусот КОВИД-19, имајќи ја предвид вонредната

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

На високообразовните установи каде постои можност за целосна примена на протоколот за полагање испити на високообразовните установи, а во согласност со мерките за заштита од коронавирусот од Комисијата за заразни болести, може да се реализираат студиските програми, како и проверката на знаењето, со физичко присуство на студентот, одлучи денеска Владата

Факултетите повторно се отвораат

Факултетите повторно се отвораат

На високообразовните установи каде постои можност за целосна примена на протоколот за полагање испити на високообразовните установи, а во согласност со мерките за заштита од коронавирусот од Комисијата за заразни болести, може да се реализираат студиските програми, како и проверката на знаењето, со физичко присуство на студентот, одлучи денеска Владата

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

На високообразовните установи каде постои можност за целосна примена на протоколот за полагање испити на високообразовните установи, а во согласност со мерките за заштита од коронавирусот од Комисијата за заразни болести, може да се реализираат студиските програми, како и проверката на знаењето, со физичко присуство на студентот, одлучи денеска Владата

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

На високообразовните установи каде постои можност за целосна примена на протоколот за полагање испити на високообразовните установи, а во согласност со мерките за заштита од коронавирусот од Комисијата за заразни болести, може да се реализираат студиските програми, како и проверката на знаењето, со физичко присуство на студентот, одлучи денеска Владата

Студентите ќе може да полагаат испити со физичко присуство доколку се почитуваат мерките

Студентите ќе може да полагаат испити со физичко присуство доколку се почитуваат мерките

На денешната седница беше донесена и Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за високото образование за време на вонредна состојба. Уредбата се носи со цел овозможување редовна организација на високообразовните установи, а воедно спречување на ширење на коронавирусот КОВИД-19, имајќи ја предвид вонредната

Студентите МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ, ама мерките МОРА да се почитуваат

Студентите МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ, ама мерките МОРА да се почитуваат

На денешната владина седница беше донесена и Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за високото образование за време на вонредна состојба. Уредбата се носи со цел овозможување редовна организација на високообразовните установи, а воедно спречување на ширење на коронавирусот КОВИД-19, имајќи ја предвид

Студентите МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ, ама мерките МОРА да се почитуваат

Студентите МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ, ама мерките МОРА да се почитуваат

На денешната владина седница беше донесена и Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за високото образование за време на вонредна состојба. Уредбата се носи со цел овозможување редовна организација на високообразовните установи, а воедно спречување на ширење на коронавирусот КОВИД-19, имајќи ја предвид

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

Факултетите повторно се отвораат, но со почитување на посебен протокол

На високообразовните установи каде постои можност за целосна примена на протоколот за полагање испити на високообразовните установи, а во согласност со мерките за заштита од коронавирусот од Комисијата за заразни болести, може да се реализираат студиските програми, како и проверката на знаењето, со физичко присуство на студентот, одлучи денеска Владата