притисни ентер »

Видео/Фото: Најголемата руска мистерија ќе ви ја замрзне крвта во вените!
Видео/Фото: Најголемата руска мистерија ќе ви ја замрзне крвта во вените!

Видео/Фото: Најголемата руска мистерија ќе ви ја замрзне крвта во вените!

Пред точно 55 години, девет искусни планинари го искинале својот шатор одвнатре и голи и боси го напуштиле логорот при температура од минус 30 степени. Подоцна биле пронајдени мртви, со необјасниви повреди на телата. Деновиве се одбележува годишнината на никогаш разјаснетата трагедија во која настрадале девет планинари на Урал. Тогашните советски власти